Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 2. mezuniyet töreni bugün gerçekleşti.

2006 yılında Rize Üniversitesi olarak kurulan, geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 2. mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni Üniversite Spor Salonu’nda gerçekleşti. Törene mezuniyeti hak eden 3 bin öğrenci ve öğrenci yakınları katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan törende öğrenciler dev Türk bayrakları açtı. Törenin ilk konuşmasını üniversitesi 1.'si. Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Zehra Şahnaz yaptı. Üç alanda birinci olan Şahnaz ödüllerini Rize Valisi Nurullah Çakır ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın ellerinden aldı. Şahnaz ardından ismini Üniversite birinciliği kütüğüne çaktı.

Törende konuşan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz 3 bin öğrencilerini Rize’den uğurladıklarını belirterek önümüzdeki yıl yeni öğrencilere kucak açmanın heyecanını yaşadıklarını belirti. Yılmaz, üniversite Vakfının bu yıl düzenleyeceği bir kampanya ile Rize’yi tercih eden başarılı öğrencilere burs verileceğini belirterek 'İlk 4 bin’e girip üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize ayda bin TL, ilk 10 bin’e giren öğrencilerimize ayda 750 TL burs verilecektir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, RTEÜ’nün hızla büyüdüğünün altını çizerek 41 akademik birim, 800 öğretim üyesi ve öğretim görevlisi ve 14 bin öğrenci nüfusları bulunduğunu söyledi. Yılmaz, RTEÜ mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yaparak, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi mensubu olarak, hayatınız boyunca edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler, hayatınızın bundan sonraki kısımlarında sizlere ışık olacak, yolunuzu aydınlatacaktır. Ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmeniz için her türlü fedakarlığı gösteren ailelerinizin ve nitelikli bir eğitim almanız için gece gündüz demeden çalışan hocalarınızın emeklerini boşa çıkartmayacağınıza, edindiğiniz bilgiler ile topluma fayda sağlayan meslek bilinci ile hareket edeceğinize, ülkemizi lider ülke yapma yolunda yılmadan, yorulmadan çalışarak size duyulan güvene layık olacağınıza inancım tamdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Son olarak mezun öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.


Editör: HABER MERKEZİ