Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta Eğitim ve Kariyer Uzmanı-Eğitmen Arzu AKTAŞ, kariyer lideri olabilmek için hangi becerilere sahip olunması gerektiğini anlattı.

“Kariyerinin Lideri Ol” başlığı altındaki konuşmasında, kariyeri 3 ana başlık altında açıklayarak  “Nasıl Bir Dünyada Kariyer Yapmayı Planlıyoruz, Liderliğin Kariyerimdeki Yeri Nedir? ve Kariyerimizde İlerlerken Neleri Önemsemeliyiz? Bu sorulara mutlaka cevap vermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullanan AKTAŞ, içinde bulunduğumuz yüz yılın istediği en önemli özelliğin liderlik olduğunu söyledi. Kariyer yolculuğuna çıkan bir kişinin alanını geniş tutmasının şart olduğunu belirterek artık meslekler arası birlikte çalışma döneminin başladığını kaydeden AKTAŞ, öğrencilere sık sık kişisel gelişimlerine çok önem vermeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Her bireyin kendi alanının lideri olması gerektiğini kaydeden Arzu AKTAŞ: “Liderlik insanlara değil, insanlarla yapılır. Farkındalıkla başlayan liderlikte kendimizi, amacımızı, dünyayı tanımamız gerekiyor.” dedi. Kariyer yolculuğunda başarılı olmanın 10 altın kuralını ise kişinin, yeteneklerini keşfetmesi, değerlerini bulması, kişisel gelişimine önem vermesi, ilk çalıştığı şirketi özenle seçmesi, geniş ve içten bir çevre edinmesi, sabırlı olması, dil öğrenmesi, ilgili olması, cesur olması ve çalışma etiğine önem vermesi şeklinde sıraladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen konferans sonunda Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan KARSLI tarafından Eğitim ve Kariyer Uzmanı Arzu AKTAŞ’a katkıları dolayısıyla şilt takdim edildi.

Editör: HABER MERKEZİ