Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, Türk Yoğun Bakım Derneği, Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği’nin de destek ve katılımları ile “Geriatrik Anestezi Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma her üç derneğin başkan ve yönetim kurulları, farklı bölge ve illerden yaklaşık 130 öğretim üyesi, uzman ve asistan hekim katıldı. Sempozyum, anestezi camiasındaki üç önde gelen derneğin birlikte destekledikleri ve katıldıkları sempozyum olarak bir ilk oldu.

Özellikle son yıllarda geriatrik yaş grubu hastaların anestezisinin farklı bir konu olarak ele alınması gerekliliğinin vurgulandığı oturumlarda; fizyolojik- farmakolojik değişiklikler, perioperatif takip ve yaklaşımlar gibi çok sayıda konu interaktif olarak konuşuldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın bir önceki yıl gerçekleştirdiği bölgesel toplantıdan sonra geniş ve nitelikli bir katılımla gerçekleşen başarılı bir sempozyum oldu. Bilimsel toplantıların yanı sıra görsel ve sosyal programlarla Üniversitenin ve Rize’nin tanıtımına katkı sağlandı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ