Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi arasında “Minyatür Çay Fabrikası” projesinin de içerisinde yer aldığı protokol imzalandı.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından hazırlanan DOKAP Çay Kalitesinin Geliştirilmesi Araştırma Projesi için aktarılacak ödeneklerin kullandırılması, izlenmesi ve denetimine ilişkin protokol, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce arasında imzalandı. 

İmza töreninde, Üniversitenin Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis de hazır bulundu.

rteu-ile-dokap-arasinda-protokol-imzalandi-(1).jpg

Daha önce imzalanan, yürütücülüğünü üniversitenin yaptığı proje kapsamında ilimizin ve bölgemizin en önemli ürünü olan çay kalitesinin geliştirilmesi noktasında yapılan birçok çalışmanın DOKAP tarafından desteklendiği; imzalanan yeni protokol ile Rize ve Pazar ilçesi için önemli bir proje olan “Minyatür Çay Fabrikası” projesinin de DOKAP tarafından destekleneceği ve bu proje kapsamında, Üniversitenin Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde kurulması amaçlanan minyatür çay işleme atölyesinin çay tarımında bilimsel çalışmaların artmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Karaman, “Çay ilimiz ve bölgemiz için vazgeçilmez bir üründür. Çay üretiminde dünyada ilk beş ülkeden birisi Türkiye’dir ancak en çok tüketimin gerçekleştirildiği ülkelerin de başında gelmekteyiz.  Üretimden işlenmesine kadar her aşamada çayın kalitesinin artırılması ve tüketiciye daha kaliteli çay sunulması noktasında biz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak araştırma grupları ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarıyla ÇAYKUR, DOKAP ve Ticaret Borsası ile çalışmalar yürütmekteyiz. Hem ilimize hem bölgemize destek veren DOKAP’a teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

rteu-ile-dokap-arasinda-protokol-imzalandi-(3).jpg

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise konuşmasında, “Karadeniz Bölgesi’nde stratejik ürünlerde fındıktan sonra ekim alanı en geniş ürünlerden birisi çay. Çayın bölgemiz için taşıdığı önemi dikkate alarak üretiminin, kalitesinin artırılması için gerçekleştirilen birçok projeyi destekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte attığımız bu adımın da ilimize, bölgemize ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

rteu-ile-dokap-arasinda-protokol-imzalandi-(4).jpg

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ