Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Hukuk Fakültesine birkaç yıl sonra öğrenci almaya başlayabileceklerini açıkladı.

02.05.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla kurulması kararlaştırılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin öğrenci alımına birkaç yıl sonra başlayabileceği açıklandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Hukuk Fakültesi’nde görev yapacak öğretim üyelerinin lisansüstü eğitimlerini yapmak üzere Türkiye’nin değişik üniversitelerine gönderdiklerini ve 20’nin üzerindeki araştırma görevlisinin lisansüstü eğitimlerini tamamladıklarında Hukuk Fakültesine öğrenci alabileceklerini söyledi.

RTEÜ bünyesinde resmen kurulmuş ancak henüz öğrenci almayan tek bölümün Hukuk Fakültesi olduğunu kaydeden Rektör Karaman, Hukuk Fakültelerinin öğretim üyesi bulmakta zorlandığını ve Samsun Hukuk Fakültesi’nin de bu nedenle bu yıl yeterliliğini kaybettiğini belirterek, “Resmen açılmış fakat öğrenci almayan sadece Hukuk Fakültemiz var. 20’nin üzerinde araştırma görevlilerimiz var orada. Lisansüstü çalışmalarını tamamlıyorlar. Ancak birkaç sene içerisinde onu aktif edeceğiz. Hukukta öğretim üyesi bulmak zorluğu var. Yıllar önce kurulan Samsun Hukuk bu sene yeterliliğini kaybetti. YÖK geçen günkü toplantıda başkanını uyardı: ‘Şu an da hocanız düştü’ diye. Samsun gibi bir yerde Hukuk Fakültesi bile yeterliliğini kaybedebiliyor. Hukuk zor bir iş ama biz onu açmayı arzuluyoruz. Ondan dolayı sağlam gidelim diye araştırma görevlileri aldık bunları Türkiye’nin değişik üniversitelerine lisansüstü çalışması için gönderdik. Onlar bitirip gelecekler şu an doktora yapanlar var. Gelince inşallah aktif etmiş olacağız.” diye konuştu.

Lisans ve lisansüstü noktasına ağırlık vermek istediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Karaman, bu sene İktisat Fakültesinde Uluslar Arası İlişkiler ile Maliye bölümlerini aktif etmeyi düşündüklerini ifade etti. Rektör Karaman, ayrıca BESYÖ’de Öğretmenlik programını aktif etmeyi düşündüklerini ifade ederek fiziki ve akademik anlamda altyapılarının hazır olduğunu söyledi. Bu programlarda YÖK süreçlerinin tamamlanmasını beklediklerini belirten Karaman, lisansüstünde farklı programların da bu yıl aktif olacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ