Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz un golleri ile Rizespor Mersin maçını kazanarak rahatladı.

ÇAYKUR RİZESPOR:  2    MERSİN İDMAN YURDU:0

STAD: ÇAYKUR DİDİ

HAKEMLER: Cüneyt ÇAKIR, Tarık ONGUN, Alparslan DEDEŞ

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje, Godfrey, Viera, Orhan, Murat, Koray, Slvestre, Sercan( Dk 85 İsmail), Ahmet İlhan, Deniz Kadah( Dk 89 Teddy), Makıadı( Dk 69 Mehmet Akyuz)

MERSİN İDMAN YURDU: Nihat, Sadıku, Murat Ceylan, Güven, Mehmet Taş, Eren, Kubdettin( Dk 85 Emrah), Abdul Rahman( Dk 46 Berkan), Gökhan, Hakan, Mahmut( Dk  Ahmet Taner)

SARI KARTLAR: Mehmet Taş( Mersin)

GOLLER: Dk 22 Ahmet İlhan, Dk 74 Mehmet Akyüz( Çaykur Rizespor)

    Süper ligin 31 haftasında ligin en alt sırasında yer alan Mersin İdman Yurdu”nu ağırlayan Yeşil Mavililer tehlike bölgesinden uzaklaşma adına mutlak galibiyet için sahaya çıktılar.  Mersin İdman Yurdu bu karşılaşmaya alt yapı ağırlıklı olarak sahaya çıkarak tek yabancı oyuncusunu 11 de sahaya çıkardı.

8 Dk da Rizespor soldan Slvestre ile geldi, yerden ceza alanına kestiği topa Makıadı ayak koydu top kale çizgisi üzerinde kalecinin ayaklarından döndü.

22 Dk da Deniz”in ara pası ile ceza alanına giren Ahmet İlhan sert vurdu kaleciden dönen topu tekrar Ahmet İlhan tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

29 Dk da Sağdan Orhan ceza alanına girdi, Mehmet Taş tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi, Slvestre vurdu top kaleciden döndü.

32 Dk da Murat soldan ceza alanına girdi ortaladığı topa Ahmet İlhan ceza alanı içinden sert vurdu top yandan auta çıktı.

48 Dk da Sercan in ara pası ile ceza alanına girerek kaleci ile karşı karşıya kalan Deniz sert vurdu kaleciyi geçen topu Mehmet Taş çıkardı.

54 Dk da Rizespor atağında Orhan ceza alanına yerden gönderdiği topa Ahmet İlhan sert vurdu kaleci son anda topu kornere çeldi.

58 Dk da Ahmet İlhan ceza alanına yaptığı ortaya Deniz kafayı vurdu son anda kaleci çeldi, Slvestre dokunamayınca top auta çıktı.

64 Dk da Slvestre nin ara pası ile ceza alanına giren Deniz yerden sert vurdu top yandan auta çıktı.

74 Dk da Murat in ara pası ile ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet Akyüz yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 2-0

84 Dk da  Slvestre nin ara pasına atak yapan Mehmet Akyüz dan önce kaleci ayakları ile topa müdahale etti Sercan kalecinin ileri çıkmasından yararlanarak topu kaleye gönderdi top az farkla üstten auta çıktı.

Editör: HABER MERKEZİ