Rize Valiliği ve (RİDEF) Rize Dernekler Federasyonu’nun birlikte organize ettiği 7. Rize Tanıtım günleri için nefesler tutuldu… 24-25-26-27 Nisan’da Feshane Fuar Merkezinde düzenlenecek Rize tanıtım günlerinde doyasıya Rize’yi yaşayacaksınız.

3 BOYUTLU RİZE MÜZESİ

Yoğun bir çalışmanın devam ettiği fuar organizasyonunun en çok ilgi çekmesi beklenen noktası 800 m² alanda kurulacak üç boyutlu Rize Müzesi. Maketlerden oluşacak olan müzede Rize konağı, Rize evi, Yayla evi, Değirmen, Kemer köprü, Rafting anı, Çay bahçesi, Teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunulacak.

AÇILIŞTA 10 BİN KİŞİLİK MUHLAMA İLE REKOR
24 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da açılışı yapılacak 7. Rize Tanıtım Günlerinin bir başka ilgi çekecek noktası da “Dünyanın En Büyük Muhlaması” sloganıyla hazırlanıp misafirlere dağıtılacak olan on bin kişilik muhlama. Rize’nin meşhur yemeği olan muhlama için 10 kişilik bir ekip hazırlıklara başladı.

İSMAİL TÜRÜT KONSERİ VE HER GÜN KEMENCE İLE TULUM
Rizeli birçok sanatçının dört gün boyunca sahne alacağı etkinlikte Cuma günü akşamı ünlü sanatçı İsmail Türüt sahne alacak. Atma türkülerin atılıp, horonların oynanacağı fuar alanında kemençe ve tulum ustalarının el emeği ile hazırlayacakları ürünlerle sergilenecek.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ