Dilek ASLAN

Türk Ekonomi bankasının (TEB) yüzde 84.25 oran ile ana hissedarı olan TEB mali yatırımlar AŞ, Rize’de bir sağlık Yüksek Okulu inşa ederek Rize Üniversitesine bağışlayacak.

Türk Ekonomi bankasının (TEB) yüzde 84.25 oran ile ana hissedarı olan TEB mali yatırımlar AŞ, Rize’de bir sağlık Yüksek Okulu inşa ederek Rize Üniversitesine bağışlayacak. Sağlık Yüksek Okulunun inşası için protokol TEB Yönetim Kurulu Başkanı yavuz Canevi, TEB Genel Müdürü Varol Civil, Rize Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Nazmı Turan Okumuşoğlu ve Rize valisi Kasım Esen arasında Rize valiliğinde düzenlenen bir törenle imzalandı.

İmza töreninde ilk konuşmayı Rize Valisi Kasım Esen, “TEB Yönetim kurulu başkanı Hasan Çolak oğlunun şahsında bütün banka yöneticilerine teşekkür ettiğini ifade ederek, bu gün yapacağımız Sağlık meslek Yüksek okulu Rize Tıp Fakültesi’nin ve Sağlık Bakanlığı teşkilatımızın ihtiyaç duyacağı ebe, hemşire gibi ihtiyacı giderecek insan bu kâinatın özü, hülasası her şeyi bu evrenin. Özellikle insanın sağlığına yapılan bu yatırım çok önemli. Fakat bu bankanın karlarından yapılan bir okul değil. Banka çalışanlarının kendi aidatlarından, kendi ücretlerinden maaşlarından keserek yaptıkları bir yatırım. Türk milleti gönüllü olduğu zaman şahlanabilen bir millet. Enerjisini kullanabilen bir millet. Ekonomi bankası sosyal sorumluluğu bu anlamda tabana yaygınlaştırarak yerine getirdi bu alkışlanmaya değer bir hareket” dedi.

İmza töreninde konuşan TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, “Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun doğru eğitilmesi, doğru yönlendirilmesi ve becerilerine, yeteneklerine uygun meslekler kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Mesleki eğitimin bu noktada büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bugün burada imzalarını atacağımız Rize Üniversitesi Sağlık Yüksek okulunda hem Rize’ye hem de ülkemize büyük katkıları olacaktır. Buradan mezun olacak gençlerimiz hızla gelişmekte olan sağlık sektöründe kolay iş bulabilecek ve nitelikli iş gücünü oluşturacaktır” dedi.

TEB genel müdürü Varol Civil imza törenindeki konuşmasında Anadolu’da Üniversite ile birlikte büyüyen ve ekonomisini geliştiren birçok kent olduğuna dikkat çekerek, Rize Üniversitesinin başarılı bir şekilde büyüyerek akademik ve ekonomik anlamda Rize’ye büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

TEB mali yatırımlar AŞ. tarafından yapılacak Rize Üniversitesine bağışlanacak olan Sağlık Yüksek okulunda 20 derslik, 2 anfi,1 kütüphane, 2 laboratuar,10 oda, 1 kantin, sığınak, mutfak ve yemekhane yer alacak.

Editör: HABER MERKEZİ