RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek; Sağlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’ı makamında ziyaret ederek; baş başa yaptıkları 3 saatlik görüşmede ”Rize Sağlık Külliyesi” için önemli görüşme sağlandı.

Konu ile alakalı Prof. Dr. Şaban Şimşek bundan 15 gün önce Sayın Cumhurbaşkanıyla Külliye’de bir saati aşkın bir süre Rize’de yapılması projelendirilen ”Rize Sağlık Külliyesi” için çok önemli ve verimli bir görüşme yapmıştı.

Oradan çıkan önemli sonucun; sağlık bakanı Dr. Ahmet Demircan ile devam etmesi gerekiyordu. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanının talimatlarıyla sağlanan randevü sonucu; dün Sağlık Bakanlığında bakan Demircan ile Şimşek arasında 3 saatlik görüşme gerçekleşti. 

Prof. Dr. Şaban Şimşek; görüşmeden çok önemli sonuç çıktığını ifade ederek şöyle dedi. ”Görüşmemiz serbest sitildi. Sayın bakanımla sistemin tümünü ayrıntılarıyla maket ve proje üzerinde tüm detaylarıyla görüştük. Öncelikle Rizemiz ve benim için son derece samimi ve verimli bir görüşme oldu. Kendilerine sunduğum projenin olumlu karşılanmasından öte çok değerli bulundu. Bu model; Türkiye de ki tüm Eğitim Araştırma Hastaneleri için yeni bir model olacaktır” dedi.

Şimşek ayrıca Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile yaptığı bu önemli görüşmenin ardından çıkan olumlu sonucu bakanlık müsteşarı ile bir araya gelip; hangi kanaldan yapılabileceğinin kararını verip, sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecektir. dedi..

AYRINTILI GÖRÜŞ NEYİ GETİRECEK?..

Radikal Çözüm Önerisi:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Külliyesi..

1-Yeni Hastane: ”Rize Tipi”

900 Yataklı (Onkoloji ve Palyatif Bakım yataklarıyla 1100 yatak) ve iç mimarisiyle Eğitim-Öğretime uygun gerçek bir basamak hastane.

Dış mimarisi araziye uygun ”Rize Modeli” İç mimarisi Eğitim-Öğretime uygun ”Departman Modeli”

Devlet Hastanesi ve Kaçkar Hastanesi yerinde kalacak ve hizmetlerine güçlendirilerek devam edecektir.

2- Onkoloji Hastanesi ve Kemil İliği Merkezi:

Onkoloji merkezinin Dönüştürülmesi (100 Yatak)

Kemik İliği Nakil Merkezi eklenmesi.

3- Mevcut Hastanenin Yeni Merkezlere Dönüştürülmesi. 

Palyatif Bakım Merkezi (100 yatak)

AMATEM (Alkol Madde bağımlıları Tedavi Merkezi.

Ruhsal ve Zihinsel Rehabilitasyon Merkezi.

Yaşlı Bakım Merkezi..

Hasta Oteli..

Prof Dr. Şaban Şimşek ayrıca; ”Sayın Cumhurbaşkanımızdan 15 gün önceki görüşmemizde RTEÜ Tıp Fakültesi’nin Eğitim Öğretiminde ve de Hastanemizde kullanılmak üzere, bizleri Türkiye’nin ön sıralarına taşıyacak bir de SİMÜLASYON talebim olmuştu. 3 Milyon Dolar değerinde olan Simülasyon Merkezinin kurulması için Cumhurbaşkanımız gereken talimatı vermiş olup; onun sayesinde Fakültemiz ve Hastanemize inşallah kazandırmış olacağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ