6 Aydır sahasında galibiyet alamayan topladığı puanlar ile kritik bölgede bulunan Rizespor , Eskişehir karşısında oynadığı üstün futbol ile farka giderken, iki o kadar da kaçırdı.  Ligin ilk yarısında deplasmanda 2-1 yendiği ve ilk 3 puanını aldığı Eskişehir karşısında 2 dakika da golle buluşan Rizespor 13 dakika da Eren ile farkı ikiye çıkartınca rahat bir futbol oynamaya başladı. Karşılaşma boyunca sayisiz goller kaçıran ve 52 dakika da Lafferty ile farkı 3 e çıkartan Rizespor sahasında ilk kez 3 puan ile tanıştı ve maç sonunda taraftarlarına koştu.

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında aldıkları galibiyetle sahasında kazanamayan takım unvanını sildiklerini söyledi.

Oyuncularının iyi mücadele ettiğini ifade eden Karaman, 'Haklı bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Oyun içerisinde küçük de olsa gergin anlar oldu. Biz bu galibiyetle sahasında kazanamayan takım unvanı sildik. Bu galibiyetle iki basamak yukarı çıktık. Bu maratonu ve bu maçları iyi değerlendirerek gerekli sonuçları almamız lazım. Rakiplerimiz de aynı şeyleri düşünüyor. Minimum hata ile yolumuza devam etmeliyiz.'

'DUA İYİ GELDİ'

Karşılaşma öncesi emekli imamın Yeni Şehir Stadyumunda yaptığı duanın sorulduğu Karaman, “Buna bakılırsa Suudi Arabistan dünya şampiyonu olmalı. Tabii ki dua önemli, Allah’tan isteme önemli. Biz Müslüman insanlarız. Bu işin ayrı tarafı. Bunu farklı şekilde dile getirmek sosyal medyada da alay konusuna döner. Bizim kazanamama şanssızlığımız vardı. Tabii dua iyi geldi diyelim' dedi.

OBRANIAK'IN KATKISI BÜYÜK

Rizespor”a ikinci yarıda transfer olan forvet arkası oyuncu Obranıak maç boyunca soğuk kanlığı ve attığı paslar ile skora katkı ederken maç sonunda tribünlerde olan çocuklarını omuzlarına alarak taraftarlara koştu. Rizeli gibi sevinci çocukları ile paylaşan tecrübeli oyuncu  takım arkadaşları ile taraftarları selamladı.

 

Editör: HABER MERKEZİ