Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz’ın kaleminden Rizespor 1968 tarihli Çayeli Kültür Cemiyeti aylık yayın organı Çayeli dergisinin 3. Sayısında Eski Başbakan Mesut Yılmaz Rizespor'un Ankara deplasmanında Sanayi Barbaros ile yapılan müsabakayı dergiye aktarıyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencisi olan Mesut Yılmaz'ın muhabirliğini aynen şöyle:

RİZESPOR TARAFTARI UMUDU KESMİŞTİ
Üçüncü Türkiye ligini yeni ve güçlü ekibi Rizespor ikinci Ankara deplasmanını da galibiyetle kapadı. Ankaragücü stadyumunun kapalı tribünü tamamen dolduran Rizeliler bir defa daha kendi takımlarını alkışlamak imkanını buldular. Çok soğuk bir havada ve kötü bir zeminde oynanan maça Rizespor; Ahmet(6) Mustafa(6) Tevfik(4) Sinan(7) İbrahim(7) Mustafa(6) Tuncay(5) Er-gün(8) Kemal(8) Şenol(8) Yakup(5) on biriyle çıktı. Karşılaşmanın ilk devresi karşılıklı akınlarla geçti. Daha çok gol pozisyonuna giren takım Sanayi Barbaros oldu. Üstelik henüz 15. dakikada müdafaanın bariz bir hatasından Barbaros golünü atıverince Rizesporlu taraftarların büyük kısmı maçtan umudunu kesmişlerdi. İlk devrenin sonucu onların bu kötümsediklerine hak veriyordu. Oysa ümitsizliğe kapılmak için vakit erkendi.

BAMBAŞKA BİR RİZESPOR
İkinci yan sahada bambaşka bir Rizespor vardı. Ön-ce aksayan sol bek Tevfik'in yerine Ahmet'i almış daha sonrada uzun müddet sahalardan ayrı kalmasına rağmen orta sahada ileri geri bir dinamo gibi çalışan Ergün yerini Zekai'ye bırakmıştı. Bu yarıya fırtına gibi giren Rizespor henüz devrenin 9. dakikasında Şenol'un kaleciden dönen sütüne yetişen Kemal'in ayağından beraberliği sağladı. Beraberlik sadece 20 dakika sürdü. Bütün hatlarıyla Barbaros kalesine yüklenen Rizespor oyunun bitmesine 15 dakika kala ikinci yan oyuna giren sol bek Ahmet'in kornerden gelen topa attığı enfes vole ile galibiyete ulaştı. Fakat galibiyet dahi Rizespor'u durduramamıştı. Hemen 4 dakika sonra bu defa kaptan Şenol klasını konuşturdu ve Tuncay'ın ortasında topu kafayla üçüncü kere Barbaros filelerine gönderdi. Maçta bu skorla sona erdi.
Bu galibiyetle Rizespor şampiyonluktaki ümidini devam ettirmiş oldu.

DÜĞÜM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ÇÖZÜLECEK
Üçüncü ligin kırmızı grubunda şimdi şampiyonluk İçin çekişen beş takımdan biri de Rizespor. Beş maçta hiç yenilmeden 8 puan toplayan Rizespor’un en çetin rakibi 9 puana sahip Kırıkkalespor aynı puana sahip takımlar ise Tarsus İdman Yurdu ve Amasyaspor, İskenderunspor ise onları 1 puan geriden izliyor. Bu çetin mücadelenin düğümü önümüzdeki haftalarda çözülecek.

Rizespor'a daha büyük başarılar diliyoruz.

Ahmet Mesut Yılmaz
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler
Fakültesi Öğrencisi

Fatih Sultan KAR / İST.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ