Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki genel kurul toplantısına, Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Vekili Halim Mete, Kulüp Yöneticisi Koray Deniz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kulüp üyeleri katıldı.

Genel Kurul divan seçimi ile başladı. Divan başkanlığına eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı seçildi. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile program devam etti. 

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanvekili Halim Mete, yaklaşık toplam 27 milyon lira borçları, bunun karşılığında 100 milyon liranın üzerinde futbolcu değerine sahip olduklarını söyledi.



Genel Kurulda kulüp adına söz alan Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Vekili Halim Mete, gelir giderle ilgili genel kurul üyelerine bilgi vererek; “ Çaykur Rizespor kulübünün Rize’de vergi listesinde Çayeli Bakır İşletmelerinden sonra en çok vergi veren kuruluş olduğunu vurgulayarak; “Çaykur Rizesporumuzu borçlarla devraldık. O zamanki borçların bir çoğunu kapattık. Geçen sezon seyirciden toplam kombine dahil gelirimiz 1 milyon 300 bin TL iken taraftarımızın neden olduğu olaylardan dolayı 608 bin TL ceza ödedik. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bilet gelirimizin hemen hemen yarısını ceza olarak ödedik. Birkaç kişinin tribünde küfür etmesi maalesef bize pahalıya mal oldu. Bir diğer konu olarak Rize Belediyemizden ricamız reklam ve çeşitli ücretler altında bizden ücretler alınıyor. Ricamız bu ücretler bizden en minimum rakamlarda alınsın.  Biz Rize’nin bir spor kulübüyüz. Bugün yaklaşık toplam 27 Milyon TL borcumuz bulunuyor. Bunun karşılığında 100 Milyon TL üzerinde bir futbolcu değerimiz var” ifadelerini kullandı. 

Amatör dallarda ki faaliyetlerle ilgili bir sunum yapan Çaykur Rize Gençlik ve Spor Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Arslan Kalkavan, 5 bin 708 sporcunun kulübün bünyesinde açılan amatör dallarda faaliyet gösterdiğini belirterek; “Amacımız alt yapıdan sporcu yetiştirmek ve gençlerimizi spora yönlendirmekti. Bu amaçla yola çıktık. Kısa zamanda 6 bin sporcu sayısına yaklaştık. Özellikle bölgemizin şartlarına uygun spor dallarına yöneldik. Su ve doğa sporlarında branşlarımızı oluşturup faaliyete soktuk. Şu anda 26 antrenörle Rize’de sporcularımıza eğitimlerini veriyoruz. Faaliyetlerimiz yeni branşlarda yeni sporcularımız ile artmaya devam edecektir” diye konuştu. 

Konuşmalar ardından; yönetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, mali raporların ve 2016 yılı tahmini bütçenin okunması, denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması ile mali raporların okunup ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından genel kurul sona erdi. 

Editör: HABER MERKEZİ