Rize'de artan araç sayısı ve bilinçsizce yapılan parklar trafik sorununun çözümünü güçleştiriyor.

Her yedi kişiden bir kişiye bir aracın düştüğü Rize'de trafik sorunu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Artan araç sayısına birde hatalı parklar eklenince şehir içi trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de diğer illere oranla nüfusa göre çok fazla araç olduğunu belirterek, 'Rize'de 2004 yılında 28 bin 556 kayıtlı araç bulunuyordu. Bu rakam her geçen yıl ortalama bin araç artarak bu yıl 36 bin 449 araca ulaştı. Rizeli hemşerilerimizin kullanmış olduğu araçların yaklaşık 5'te birinin İstanbul plakalı olduğunu hesaba katarsak ilimizde ortalama 55-60 bin araç var. Bu araç sayısına bir de hatalı parklar eklenince şehir içi trafiği felç oluyor' dedi.

Rize Belediyesi olarak üç tane otoparkları bulunduğunu kaydeden Başkan Bakırcı 'Bir tanesi çok katlı olan otoparklarımız maalesef yüzde 20 kapasite ile çalışıyor. Otoparklar boş dururken otoparkların dışında araç parkından geçilmiyor. Biz Rize Belediyesi olarak yeni yapılan tüm binalara otopark yapma mecburiyeti getirdik. Bu mecburiyeti resmi binalar için de uyguluyoruz. Bu problem sadece polisiye tedbirlerle çözülmez. Ama biz Emniyet güçlerimizden bize biraz daha yardımcı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın da daha bilinçli hareket etmesi gerekir. Hatalı ve gereksiz parklar olduğu sürece şehir içi trafiğini rahatlatamayız' şeklinde konuştu.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ