Rize’de yerel STK’ların güçlenmesi, ortaklık kültürünün ve kamu – stk işbirliğinin artması adına kurulan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Rize’de bir ilki gerçekleştirecek.

Bu çalışmalar kapsamında Rize ve ilçelerinde faaliyet yürüten yerel derneklerin kendilerini tanıtma, yaptıkları çalışmaları anlatabilme ve Rize’ye gönlünü verenlerin ortak zemininde buluşmasını sağlamak adına 11 Ocak’ta STK fuarı düzenleyecek.

Konu hakkında Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformundan yapılan açıklamada, ''Rize Sivil Toplum gönüllüleri Platformu olarak ilimizde yerel sivil toplum kuruluşları olarak 2018  yılına çok güzel bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 24 Aralık 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz “Rize Sivil Toplum Kuruluşları Yerel İşbirliği Çalıştayı” sonuçlarının yer aldığı kitabın basımı, ilimizde faaliyet yürüten yerel stkların yaptıkları çalışmaları anlatabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve tanıtabilecekleri ortamı sağlamak, çalışmalarında kendilerine destek olabilecek ortaklıkların oluşabileceği bir zeminde buluşturmak amacı ile Rize’de ilk kez düzenlenecek olan STK fuarı organizasyonu ve ilimize değer katan stkların gecesi olarak adlandırdığımız ve 2.sini düzenleyeceğimiz Rize Sivil Toplum Diyalogu sahne programı gibi üç büyüğk çalışma ile hazırlıklarımız devam etmekte.'' denildi.

STK FUARINDA KİMLER YER ALACAK

11 Ocak 2018 de İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecek olan fuarda Rize ve ilçelerinde faaliyet yürüten yerel STK'lar yer alacak. Tamamen ücretsiz bir şekilde kendilerine yer tahsis edilecek bu alanlarda kendilerini ve çalışmalarını tanıtmak maksatlı diledikleri gibi kullanabilirler.

RİZEYE DEĞER KATAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK

Yapılan açıklamada, ''Geçen yıl düzenlemiş olan sahne programında en merak edilen ve ilgi çeken kısmı STK'ların ödüllendirme kısmı olmuştu.  İlk program olması hasebi ile ödül alacak stkların belirlenmesini il merkezinde ve içlere yaptığımız ziyaretler neticesinde belirlenmişti. Bu yıl alınan karar gereği çok daha şeffaf ve tarafsız olması açısından hem bir komisyon oluşturulması hem de STK'ların kendilerini anlatmaya imkân verecek şekilde bir başvuru süreci belirledik. Bu süreç içerisinde stklar sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştığımız formu doldurup başvuru yapabiliyorlar. Başvurularımız için son tarih 15 Aralık'' denildi.

Editör: HABER MERKEZİ