Trabzon Forum Alışveriş Merkezi’ni yılda 12 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bu ziyaretçilerin de yüzde 60’a yakınının şehir dışından geldiği belirtildi.

Çanakkale Forum AVM’ye atanan Trabzon Forum AVM Müdürü Erdinç Bulut’un yerine Kayseri AVM Müdürü Gamze Ergel atanırken, Forum AVM’de yaşanan görev değişikliğinden ötürü Bulut ve Ergel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na ziyarette bulundular.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Forum’un bölgenin ilk AVM’si olduğunu belirterek bu sektörde ki gelişmelerin bölge firmalarını da rekabete sürükleyerek geliştirdiğini dile getirdi. AVM’lerde faaliyet gösteren yerel firmaların daha da artmasını dileyen Hacısalihoğlu, gerek ziyaretçi gerekse istihdam açısından artış sağlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

TRABZON FORUM BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Trabzon Forum AVM Müdürü Erdinç Bulut, yaklaşık 50 bin metre kare alanda kurulan AVM’nin bölgede olumlu yansımalar sağladığını söyledi. Alışverişin yanı sıra sosyal ve kültürel katkıları olan Forum AVM’nin bin 500 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Bulut, AVM içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin önemli bir oranda yerel firmalardan oluştuğunu bunun yanı sıra zincir mağazaların önemli bir bölümünün de bölge girişimcisi tarafından işletildiğine dikkat çekti. Bulut, özellikle bölgede perakendeciliğin gelişmesine büyük bir katkı sağlandığını vurguladı.
Bulut, bir yılda Trabzon Forum AVM’yi ziyaret eden kişi sayısının yaklaşık 12 milyona ulaştığını vurgulayan Bulut, bu ziyaretçi profilinin ise kış döneminde yüzde 60, yaz döneminde yüzde 50’sinin il dışından olduğunu ifade etti. Trabzon Forum AVM yeni Müdürü Gamze Ergel ise 65 bin metrekare alan üzerine kurulan Kayseri Forum AVM’den geldiğini belirterek, çok başarılı çalışmalar gerçekleştirilen Trabzon’da başarının devamı için çalışacaklarını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ