AK Parti’nin TBMM Başkanlığı için Rizeli olan İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ı aday göstermesi Rizeli hemşehrilerini sevindirdi. 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için AK Parti’nin Rizeli olan İstanbul Milletvekili eski Kültür Bakanları’ndan İsmail Kahraman’ı aday göstermesi dikkat çekti. Rizeli hemşehrileri “Rizemize ve ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Rizeli. Meclis başkanımızın da Rizeli olması Rize için büyük bir fırsattır. Bu fırsat Rize’nin karşısına bir daha gelmez” dediler.
 
Daha önce de yine bir Rizeli olan Köksal Toptan TBMM Başkanlığı yapmıştı. Toptan’dan sonra ikinci kez bir TBMM başkanı görecek olan Rize, iki başbakan, bir Cumhurbaşkanı ve çok sayıda bakanla Türk siyasetinde adından hep söz ettirdi. TBMM’nin büyük ihtimalle Başkanlığına seçilecek olan İsmail Kahraman’ın adı AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde Rize’de yapılan Kültür Merkezi’ne de verilmişti. İsmail Kahraman’ın isminin kültür merkezine verilmesi tartışmalara neden olmuştu.
 
Kahraman aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı da yapıyor.
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ