Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz dans kursu açılıyor.

Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü Dans Temsilciliği'nin faaliyete geçmesinin ardından ilk dans kursu için çalışmalara başlandı.

Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü Dans Temsilcisi Gül Akın tarafından verilmesi planlanan dans kursları minikler, gençler, büyükler olmak üzere bay ve bayan olarak altı grupta gerçekleştirilecek. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerce açılması planlanan kurslar için kayıtların başladığı bildirildi.


Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Dansın, sanatın yanı sıra bir tür spor olduğunu unutmamak gerekir. Bölgede kemençe tulum eşliğinde horon kursları sürekli açılıyor. Kültürel ve sanatsal zenginliklerimizin geliştirilmesi için dans kursu açtık. Ailelerden ve gençler bu kurslara katılmalarını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü Dans Temsilcisi Gül Akın ise yaptığı açıklamada, 'Dans sadece bir oyun olarak ele alınmamalı. Estetik ve zarafet kazandırır. Baskı, kabalık ve zorbalıkların önünü keser. Elbette bir sanat dalı olması ayrıcalıktır. Sanat dalı olduğu kadar spor branşı olarak da ele alınmalıdır. Umarım Rizeli hemşerilerimizin ücretsiz başlayan kurslarımıza katılacaklardır' dedi.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ