Gazeteciler.Com'un haberine göre Ethem Sancak, Es Medya'yı Ulus Park'ın sahibi Hasan Yeşildağ'a sattı. Artık Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin yeni sahibi Hasan Yeşildağ oldu.

Hasan Yeşildağ adını özellikle AK Parti İstanbul camiası çok iyi biliyor.
Çünkü, Yeşildağ'la Başbakan Erdoğan'ın ilişkisi bir hayli gerilere uzanıyor. Bu ilişkinin derinliği bir yana, su yüzüne çıkması Saray Cezaevi dönemine denk düşüyor.

Aslen Rizeli olan Hasan Yeşildağ, 1998 yılında Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi’ne girdiğinde sahte çek suçundan içeri girdi. Bu süreçte Erdoğan’a cezaevindeyken korumalık yaptı. Yeşildağ, iş hayatının miladı olarak Erdoğan için cezaevine girdiği günü gösteriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 4 aylık hapis cezasını tamamlamak için Saray Cezaevi'ne girdiğinde onu karşılayan kişi Hasan Yeşildağ'dı.
Basit bir çek suçu işleyerek önceden cezaevine giren Hasan Yeşildağ, Tayyip Erdoğan'ı karşılamış, 4 ay boyunca da tüm görüşmelerini düzenlemişti. O dönem kardeşi Zeki Yeşildağ ise AK Parti Beyoğlu İlçe örgütünden seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olmuştu.

ERDOĞAN İLE OLAN GEÇMİŞİ
Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ‘Recep Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu’ kitabında Erdoğan'ın hapishanede öldürüleceği istihbaratını aldıktan sonra Hasan Yeşildağ'ın yaptıkları şöyle anlatılıyor:

'Aldığı bilgiyi ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan kardeşi Zeki Yeşildağ’la paylaştı. Ne gibi önlemler alabileceklerini gözden geçirirken Zeki, kestirip attı:

-'Abi, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine.''

Erdoğan'ın hapse girdiği gün ise yine yanında Zeki Yeşildağ vardı: 'Tayyip Bey, Hayati Abi’yle birlikte içeri girdi. Hepimizin gözleri dolmuştu. Yukarı geldi. Yukarıda Erhan Şenol, Zeki Yeşildağ falan var. Yüzbaşı orada, üsteğmen orada, savcı orada... Tanıştılar. Sonra biz ikimiz koğuşa geçtik. Hapishaneye ilk girildiği anın psikolojisini bildiğim için ne zaman boşalacak diye bekliyorum fakat Reis’te tık yok.'

ÖNDEN GİDİP CEZAEVİNİ HAZIRLADI
Hasan Yeşildağ, önceden gidip cezaevini gezer. Yapılacak işlerin bir listesini çıkarır. Yönetimden gerekli izinleri aldıktan sonra kendilerine tahsis edilen koğuşu bir güzel temizletir. Duvarları kağıt kaplatır, zemine, boydan boya halı döşetir. Elektrik ve sıhhi tesisatı yeniler. Sıcak su temini için şofben taktırır. Koğuşun bahçeye ve koridora açılan kapılarını boyatıp yalnızca içeriden açılabilen ilave sürgüler yaptırır. Çatıya manyetik bariyerler, bahçeye elektronik sensörler yerleştirir. Gerekli gördüğü kör noktalara kamera sistemi kurdurur.

AİLESİNİ İSVİÇRE'DE BIRAKIYOR
Son kez İsviçre'ye gittiğinde, işlerini bir arkadaşına, eşini ve çocuklarını Allah'a emanet edip geri dönmüştür. Dışarıdaki işlerini bitirir ve Erdoğan''dan üç gün önce Pınarhisar Cezaevi'ne teslim olur. Koğuşu ve aldığı güvenlik önlemlerini son kez gözden geçirir. Her şey yerli yerindedir. T.C. Pınarhisar Kapalı Ceza ve Tevkif Evi, 'tarihi misafir'ini beklemektedir. Erdoğan''ın hapishane günleri böylece başlamış olur.

 

Editör: HABER MERKEZİ