Türkiye Anadolu Yıldızlar liginde Rize ilini bir çok ilde temsil eden sporcular, 9 farklı branşta başarı göstererek bir üst tura çıkmaya hak kazandılar.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Grup ve Deplasmanlara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda 11 farklı branşta açılan Anadolu Yıldızlar Liginde Rize ili tüm kategorilerde bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

Masa Tenisi Kız-Erkek, Yüzme Kız-Erkek, Karate Kız-Erkek, Judo Kız-Erkek, Teakwondo Kız takımı yarı finale çıkarken, Voleybol Kız takımı, Hentbol Kız-Erkek, Basketbol Kız-Erkek ve Badminton Kız takımı Çeyrek final yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamasında bu yıl başarılı bir Analig sezonu geçirdiklerini söyleyerek “ Bir çok branşta ilimizi temsil eden sporcularımız başarılı sonuçlar alarak bizleri gururlandırmaktalar. Sporcularımız Analigin amacına uygun şekilde yarışarak kardeşlik, dostluk hoşgörü ve centilmenlik içinde mücadelelerini vererek çeyrek final ve yarı finali hak ettiler.inanıyorum ki Sporcularımız bir sonraki müsabakalarında aynı başarıyı göstererek Şampiyon olarak illerine geri döneceklerdir. Tüm antrenör ve sporcuları tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyorum “ diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ