Rizeli Milli Halterci Onur Demirci, Nevşehir’de düzenlenen U15 ve Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında koparmada 135 kilo, silkmede 171 kilo ve toplamda 306 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonluğunu rekorla kazandı.

 

2019 Yılı Halter Federasyonu faaliyet takviminde yer alan U15 ve Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası 31 Temmuz - 04 Ağustos 2019 tarihleri arasında Nevşehir’de gerçekleşti.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Rize Gençlik Spor Kulübü Milli Sporcu Onur Demirci, Türkiye Halter Şampiyonasında gösterdiği performansla bir kez daha Türkiye rekoru kırdı.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya 41 ilden 319 erkek ve 153 bayan olmak üzere toplam 472 sporcu katılırken, 102 kiloda podyuma çıkan Onur Demirci, koparmada 135 kilo, silkmede 171 kilo ve toplamda 306 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, “Nevşehir’de yapılan U15 ve Yıldızlar Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında Rize’nin gururu kıymetli sporcumuz Onur yine bir ilke imza atıp Türkiye rekoru kırarak şehrimizin ve spor camiamızın göğsünü kabartmıştır. Her geçen gün performansının üzerine koyan ve Milli Takımın değişmez sporcusu olarak Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluklarına ulaşacağına inancımız tam olan değerli sporcu kardeşimiz Türkiye Şampiyonu Onur Demirci’yi yürekten tebrik ediyor, biraz önce de bahsettiğim şekilde daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca bu başarının mimarlarından olan ve her gün fedakârca çalışan antrenörümüz Sibel İlgün hocamızı da tebrik ediyorum” dedi.

onur-demirci-(1)-001.jpgonur-demirci-(2)-001.jpgonur-demirci-(3).jpg

 

Editör: HABER MERKEZİ