Batman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek fotoğraflayıp Rize’de ve Batman'da fotoğraf sergisi açmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu öğrencileri Batman’da ziyaretler gerçekleştirdi.

15-18 Mayıs tarihinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu'ndan Batman’a giden yaklaşık 17 öğrenci, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek çektikleri fotoğrafları Rize’de ve Batman'da sergilemek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında öğrenciler antik kent olan Hasankeyf ilçesini gezerek tarihi mekanları ayrıca gelincik tarlalarını, çilek bahçelerini, Malabadi Köprüsü'nü ve Mardin'in Midyat ilçesini fotoğrafladı.

Batman Valiliği ile Rize Valiliği’nin öncülüğünde, Rize Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Batman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve F RİZE Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği'nin başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER'in desteğiyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Batman’ın tarihi mekanlarını gezme fırsatı buldu. Hasankeyf’i gezen öğrencilere, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca eşlik ederek ilçe hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Rizeli Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, “ Misafirlerimiz Batman Valiliği ile Rize Valiliği arasında Batman gözüyle Rize, Rize gözüyle Batman projesi kapsamında geldiler. Bu projenin ilk ayağıdır. İkinci ayağı önümüzdeki günlerde Batman’daki grubun Rize’ye gitmesi şeklinde olacak. Bu çerçevede buraya gelen grup Hasankeyf’i ve yarın da Sason ve Kozluk’u ziyaret edecekler. Ziyaret ettikleri yerlerde fotoğraflar çekecekler ve sonunda da en güzel fotoğraf seçilip güzel bir sergi oluşacak. Bu serginin adı da, Rize’nin gözüyle Batman sergisi olacak. Bunun aynısı Rize’de yapılacak. Rize’ye gidecek olan Batmanlı grup orada fotoğraf çektikten sonra Batmanlı gözüyle Rize sergisi olacak. Bu çok güzel proje. Bu tarz projeler farklı kültürlerin bir araya gelmesine ve insanların birbirlerini daha iyi tanımasına vesile oluyor.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Gökçe ARİFOĞLU ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Spor Şube Müdürü Öğr. Gör. İmdat ÇAKIR öncülüğünde gerçekleştirilen Batman gezisi, öğrencilerin çektiği fotoğraflarla Batman'dan sonra 22 Mayıs Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde sergilenecek.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ