Rizeli öğrenciler, elemelerine 49 ilden 465 okulun katıldığı fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda, 31 finalist okul arasına ismini yazdırdı. Yarışmaya ortak grup kurarak katılan, Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi & Işıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 22 Nisan’daki dev finalde İstanbul’da sahne alacak.

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki End Productions tarafından, fizy sponsorluğunda gerçekleşen fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan elemelerde 49 ilden 465 okul sahne almış ve büyük finale kalmak için kıyasıya yarışmışlardı. İsmini 31 finalist okulun arasına yazdıran, Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi & Işıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yüzlerce okul arasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Ankara elemelerinde Kazım Koyuncu’dan ‘’Koçari’’ şarkısını seslendiren Rizeli öğrenciler, ön jüri tarafından değerlendirilerek 22 Nisan’daki finalde, büyük ödülleri kazanmak için tekrar sahne alacak. İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde, dev isimlerden oluşan jüri karşısına çıkacak olan öğrenciler, büyük ödüller için iddialı.

RİZELİ LİSELİLERİ DEV FİNALDE MUHTEŞEM JÜRİ BEKLİYOR

Yarışmanın kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun başkanlığını yapacağı, toplam 6

kategoride ilk üçe girenlere muhteşem ödüllerin dağıtılacağı final jürisinde, birbirinden ünlü konuklar ve gazeteciler yer alıyor. Martha Wash, İskender Paydaş, Turhan Yükseler, Samsun Demir, Fuat Güner, Ayça Varlıer, Tarkan Gözübüyük, Harun Tekin, Yeşim Salkım, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Ogün Sanlısoy, Figen Çakmak, Seyyal Taner, Meltem Taşkıran, Edis gibi müzik dünyasının ünlü isimlerine, Ömür Gedik, Mehmet Coşkundeniz, Mehmet Çalışkan, İlker Gezici, Sebla Koçan, Nazlı Mengi, Selay Sarı, Meltem Fıratlı, Ceren Çıplak, Uygar Taylan, Suat Kavukluoğlu, İpek Koşan, Çağlan Tekil, Elif Aktuğ gibi Türkiye’nin en önemli gazeteci ve televizyoncuları eşlik edecek.

Serhat Hacıpaşalıoğlu Dünyaca Ünlü Sanatçıyı Türkiye’ye Getiriyor

Yarışmanın aralıksız 20 yıldır yapımcılığını yürüten ve Türkiye’nin dünya müzik piyasasındaki temsilcilerinden Serhat Hacıpaşalıoğlu, dünyaca ünlü bir sanatçıyı liselilerle buluşturacak.. Amerika’nın, pop, R&B ve dans müziğindeki kült sanatçılarından, ‘’It’s Raining Men’’ şarkısıyla hafızalara kazınan Martha Wash, jürinin onur konuğu olarak Türkiye’ye geliyor. Gecede ‘’Legend of Pop’’ ödülünün verileceği sanatçı, jüri üyeliğinin yanı sıra törende iki şarkısıyla sahne de alacak.

Büyük Finalde 34 Okul Yarışacak

Elemeleri geçip finale kalma başarısı gösteren 31 okulun öğrencileri 22 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde, dev jürinin önüne çıkarak bütün hünerlerini ortaya koyacak. Ön jüri tarafından yapılan değerlendirmede finalist olan 31 okula fizy platformundan yapılan herkese açık oylamada en çok oyu alan 3 okul daha eklenecek. Toplam 34 okulun yarışacağı günde finalin ve ödül töreninin sürprizleri ise yarışmaya ayrı bir renk katacak.

‘’Yılın Genç Yıldızı’’ Ödülü Güliz Ayla’ya

‘’Olmazsan Olmaz’’ şarkısıyla herkesin beğenisi kazanan yeni yıldızlardan Güliz Ayla ise ‘’Yılın Genç Yıldızı’’ ödülünü alacak. Genç şarkıcı en sevilen şarkısıyla liseliler için sahne alacak. Ödül töreninde pop müziğinin genç yıldızlarından Edis ise “Dudak” şarkısını liseliler için seslendirecek. 2010 ‘da Liseler Arası Müzik Yarışması’nın en iyi erkek solisti olan, son dönemde ‘’Salla Gitsin’’ şarkısıyla listelere çok iyi bir giriş yapan Baran Bayraktar da sevilen şarkısıyla sahnede olacak.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve canlı yayınlanacak ödül töreninin ardından, Türk pop müziğinin en iyi isimlerinden Hande Yener, sevilen şarkılarıyla öğrencilere muhteşem bir konser vererek kutlamalara ortak olacak.

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

fizy’den Muhteşem Hediyeler: Üç Okula Üç Müzik Stüdyosu

BİP uygulamasıyla 30 bin seyircinin elemelerde ücretsiz bilet alarak yarışmacıları desteklediği “fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda, final biletleri de ücretsiz olacak. BİP uygulamasının ücretsiz bilet sunmasının yanında finalist okulları birbirinden değerli ödüller bekliyor, fizy’nin cazip para ödüllerinin yanı sıra, yine bu sene fizy’nin üç okula kuracağı üç müzik stüdyosu ödülü de yer alıyor.

Yarışmadaki kategoriler ve ödüller şöyle:

Yarışmanın“İcra”dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü: 7.500 TL
3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL
2.lik ödülü: 4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL
2.lik ödülü: 2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL

Bu kategorilerin dışında Basın Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Gençlik Dergileri Özel Ödülü’ kategorilerinde bir lise ve bir öğrenciye plaket verilecek.

Okan Üniversitesi’nden Üç Öğrenciye Eğitim Bursu

Ayrıca yarışmada üç öğrenci, yarışmanın eğitim sponsoru olan Okan Üniversitesi’nden eğitim bursu kazanma şansı elde edecek. Yarışmanın Eğitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarına göre belirleyeceği 3 yarışmacıya ‘’Üstün Başarı Ödülü’’ veriyor!

1.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı %100 Eğitim Bursu
2.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı % 50 Eğitim Bursu
3.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı % 30 Eğitim Bursu

 

 

Editör: HABER MERKEZİ