Rize’de itkili olan yoğun kar yağışına rağmen seçmenler oy kullanmak için ilk dakikalardan itibaren sandık başına gittiler.

Rize’de oy verme işlemi saat 07:00’da yoğun kar yağışı altında başladı. Sabah saatlerinde şehir merkezinde etkili olan tipi şeklindeki yağışa rağmen seçmenler ilk dakikalardan itibaren oy kullanmak için sandık başlarına akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden kar tahmininde bulunduğu için seçmenler yağın karın mevsimsel olarak normal olmasa da kendileri için sürpriz olmadığını belirttiler.

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Öte yandan, geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bir çok köy yolunun ise araç ulaşımına kapandığı öğrenildi. Öte yandan, sandık başlarında görevli olan sandık görevlilerinin de yoğun kardan etkilenen köy ve mahallelere ulaşmakta güçlük çektiği bilgisi alındı.

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Konuyla ilgili olarak İHA’ya açıklama yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, “Geceden bu yana yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sandık görevlilerimizin sandık başlarına ulaştıklarına dair telefon bilgileri alıyoruz. Ancak bu bilgiyi henüz anladıklarımız da var. O arkadaşlarımızdan telefon bekliyoruz. Geceden itibaren 100’e yakın köy yolumuz araç ulaşımına kapanmıştı. Bu sayıyı 20’lere düşürdük. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışını tahmin ediyorduk. Ancak il merkezi ve ilçelerimizde mevsim normallerinin çok üzerinde bir kar yağışı oldu” dedi.

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Editör: HABER MERKEZİ