Rize’de, ev kadınlarının gerçekleştirdiği yol kapatma eyleminde ilginç görüntüler yaşandı.

Rize’de çalışmaları devam eden Veliköy karayolu üzerinde, yol inşa çalışmalarından dolayı evlerinin çatladığını iddia eden köy sakinleri Veliköy yolunu araç ulaşımına kapatarak karayolları yetkililerinin gelmesini istedi. Yola üç teneke koyarak protesto ettikleri inşaat firmasını eleştiren ve yolu kapatan ev kadınları zaman zaman yolun açılmasını isteyen araç sürücüleriyle tartıştı. Aracında hasta olduğunu iddia eden yaşlı bir kamyonet sürücüsü, yolun kesildiği kısma gelerek, “Arabamda hasta var açın yolu” dedi. Ancak protestocu ev kadınları yolu açmayacaklarını belirtti. Aracından inip kadınların yanına giden yaşlı vatandaş bağırarak, “Hasta var arabada bağırtmayın beni. Hayret bir şey. Açın yolu. Hastaya zeval olmaz lütfen. Adamı hasta etmeyin” dedi. Kadınlar karşılaştıkları bu tepkiye rağmen yolu açmayınca yaşlı vatandaş geri dönerek başka bir güzergahı kullanmak zorunda kaldı.

O MÜDÜR BURAYA GELECEK

Olay yerine gelen polis memurları protestocu kadınları ikna edebilmek için uzun süre dil döktü. Kesinlikle yolun açılmayacağını belirten Nuriye Yıldırım, “Yol açılmayacak. Karayolları müdürü buraya gelecek. İki iki dört eder. O kadar” dedi. Polis memurlarının ikna çabaları bir türlü sonuç vermedi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi Müdürü Baki Yılmaz olay yerine geldi. Tatlı sözlerle kadınları ikna etmeye çalışan Yılmaz’ın çabaları kısa sürede sonuç verdi. Kadınlar taleplerinin dinlenmesi kaydıyla yolu trafiğe açtı.

Köy sakinlerinden Asiye Yıldırım yaptığı açıklamada, “Yol çalışması yapılırken evlerimiz çatladı. Vali bey kesinlikle bu evlerde oturulamayacağını söyledi. Altı evi boşaltıp kiraya çıktık. Ancak, hiç kimse sorunumuzla ilgilenmedi” dedi.

Mine Meral de yaptığı açıklamada, evlerin çatladığını, tehlikeli olduğu için evlerine giremediklerini belirterek yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ