Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ' Şehirler ve Kültürler Projesi ' kapsamında Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından 40 erkek öğrenci Diyarbakır iline gönderildi.

Bakanlığın ' Şehirler ve Kültürler Projesi ' kapsamında Diyarbakır’a giden gençler Ulu Camii, Hasan Paşa Hanı, Cahit Sıtkı TARANCI Müzesi, Dört Ayaklı Minare, Gragos Kilisesi, Keçi Burcu, 10 Gözlü köprü, Eğil (Peygamberler Kabir Ziyareti Barajda Tekne Gezisi) ve Ergani (Çay Önü Ve Hilar Mağaraları) gezileri yaptılar. Gezi sırasında fotoğraf çektiren gençler keyifli zaman geçirdiler.

Şehirler ve Kültürler Projesi İle Rizeli gençleri yeni ortamlarla yeni arkadaşlarla ile buluşturduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “Şehirler ve Kültürler Projesi gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır. Gençlerin görerek öğrenmelerine milli, manevi değerleri öğrenilmesine vatan millet sevgisi beraber paylaşma duygularının artmasına bu gezilerin katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ' Şehirler ve Kültürler Projesi ' kapsamında Rize ilinden 16-24 Yaş Grubundan 120 Bayan ve 120 Erkek toplam 240 genç Diyarbakır, Van ve Amasya iline gönderilecek.

 

Editör: HABER MERKEZİ