Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesinde bir araya geldi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi gençlerde ilk defa bu sene Sarıkamış’ta yapılan anma programına katılarak 6 kilometre yol yürüyerek şehitlerin yaşadıklarını hissetmeye çalıştılar. 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ 500 gencimiz ile birlikte bura da vatanımız için canlarını 102 yıl önce feda eden aziz şehitlerimizi Allah-u Ekber dağlarında anmak için bir araya geldik. Vatan savunması için çıktıkları bu zorlu yolda donarak şehit olan binlerce Mehmetçik bizlerin unutulmaz ve unutulmayacak bir yarasıdır. Burada olup bu duyguyu yaşamak bizlere nasip oldu. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. 500 gencimiz ile birlikte buraya gelerek bu manevi atmosferi yaşamamızı sağlayan Sayın Bakanım Akif Çağatay KILIÇ’a şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi.

Şehitleri anmak için gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 kilometre süren yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ