Merkezi ABD’de olan, fakat Türkiye dahil dünyanın her tarafından binlerce üyesi bulunan ve kısa adı INFORMS olan ( The Institute for Operations Research and the Management Sciences) Yöneylem Araştırması ve Yönetim Bilimleri Enstitüsü tarafından her yıl sadece bir kişiye verilen Bonder ödülü, (tam adı; Bonder Scolarship for Applied Operations Research in Health Services) Burhanettin Sadıkçı adlı gence verildi.İNFORMS Enstitüsü, yöneylem araştırması mesleğine yönelik dünyanın en büyük profesyonel topluluğudur.

Rize üniversitesi Rektör yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı Prof.Dr. Kemal Sandıkçı’nın oğlu olan Burhanettin Sandıkçı’ya konunun uzmanlarından oluşan bilimsel bir komite tarafından layık görülen ödülü, Enstitü Başkanı Brenda Dietrich tarafından verildi. Burhanettin Sandıkçı bugün dünyada mevcut karaciğer nakli sistemini incelemiş, hastaların önceliklendirilmesi konusunda belli kriterler uygulamış, çeşitli matematiksel modeller geliştirmiş ve önerieln organın özelliklerini de dikkate alarak hastaya en doğru kararlar vermesinin önünü açmıştır.

Burhanettin Sandıkçı 1999’da Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2001 de Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden ve 2003‘te North Carolina Üniversitesi bölümünden yüksek lisans yaptı ora çalışmasını Pittsburg Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde sürdüren Sandıkçı, Haziran 2008’de doktorasını tamamlayacak

Editör: HABER MERKEZİ