Haber : İbrahim Bilgil

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Ahmet Ali Kork, “Günümüzde, çocuklarımız beton evlerde, servisler ve kapalı sınıflarda kutulanmış bir halde yetişmekte, büyümektedirler. “ dedi.

Tema vakfı Rize temsilcisi Kork ; “Türkiye’de 8-14 yaş arası çocukların %56’sı evdeki vakitlerini teknolojik aletlerle oyun oynayarak geçiriyor. Uzmanların görüşüne göre çocuklar doğadan kopuk yaşamaya devam ederlerse algı ve duyu dünyaları zayıflıyor; endişe, obezite gibi sağlık problemleri olasılığı artıyor. Doğadan uzak olan nesillerin psikolojik gelişimleri de olumsuz etkileniyor, keşif yetenekleri, yaratıcılık ve düşünme yetileri kısıtlanıyor. Biliyoruz ki çocuklar doğayı tanımadan sevemez, sevmeden koruyamaz. Yarınlarda doğayı tanıyan, seven, koruyan; kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocuklarımızın daha fazla doğa ile iç içe olması gerekiyor. Doğayı anlayarak ve doğaya uyum sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam mümkün.

 Bunun için TEMA Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında okullarımızda gönüllü öğretmenlerimiz aracılığı ile doğa eğitimleri veriyoruz.

Bu kapsam da 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Rize’de 130 gönüllü öğretmenimiz sayesinde 2300 çocuğumuz bu eğitimlerden faydalandı. Sene başında Ankara TEMA il temsilcimiz Nevzat Özer’in organizesi ile Ankara’daki gönüllülerimizce toplanıp Rize’ye gönderilen meşe tohumlarını fidana dönüştürmeleri için çocuklarımıza ulaştırdık. Öğretmen ve ailelerin desteği ile çocuklarımızın yıl boyu emek verip fidana dönüşen meşeleri Anadolu bozkırında meşe ormanı olmak üzere Ankara’ya göndereceğiz. Bu anlamlı etkinliğe destek veren Milli Eğitim ve okullarımızın yöneticilerine gönüllü öğretmenlerimize, ailelere ve de meşe fidanlarını teslim alıp muhafaza ederek Ankara’ya nakletmeyi gönüllü olarak üstlenen Çınar Peyzaj ve Çiçekçilik sahibi Kemal Çınar arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz.

 TEMA Vakfı Rize Temsilciliği olarak doğal varlıklarımız ve sürdürülebilir bir yaşam hakkı için harcadığımız çabanın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere toplumda önemli bir farkındalık yarattığını görüyoruz. Bu doğrultudaki çabalarımıza destek vererek şevkimizi artıran, umutlarımızı çoğaltan başta öğretmenlerimiz olmak üzere bizlere güç veren herkese çok teşekkür ediyoruz. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ