Rize'de bir grup gönüllü, Suriye'deki Türkmenler'e ulaştırılmak üzere yardım toplamak için valilik izni alarak beş kişilik bir komite oluşturdu. Komite dört ilçede yardım toplama merkezleri oluşturdu.

Rize'de Murat Kutanis, Mevlüt Sancaktutan, Bülent Kaya, Ali Kemal Okumuş ve Muhittin Ayrılmış isimli beş gönüllü, Suriye'deki Türkler'e ulaştırılmak üzere toplanan yardımların tek çatı altında organize edilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Rize Valiliği'nden resmi izinler alarak bir komite oluşturdu. Komite Rize Merkez, Çayeli, Pazar ve Ardeşen İlçesi'nde yardım toplama merkezleri açtı. Nakit yardım kabul etmeyen komite hayırseverlerin, giysi ve kuru gıda gibi yardımlarını toplamaya başladı. Toplanan yardımların ay sonunda Suriye'deki Türklere ulaştırılması amaçlanıyor.

Komite adına açıklama yapan Bülent Kaya, ' Zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Türkmen bölgesindeki Türk kardeşlerimiz için Valilik izni ile yardım kampanyasına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Türkmen bölgesi havadan Rus bombardımanı altındadır. Karadan ise İŞİD, PKK, PYD, Esed rejimi ve İran gibi güçlere karşı Türk kardeşlerimiz onurlu bir savaş mücadelesi vermektedir. Bu onurlu mücadelelerinde Müslüman Türk kardeşlerimizin yanlarında olmak istiyoruz. Bunun için Türkmen bölgesine gönderilmek üzere ; gıda, giyecek, battaniye ve benzeri yardım malzemeleri toplamak için bir komite oluşturduk. Rizeli iş adamlarımızın esnafımızın ve tüm vatandaşların Türk kardeşlerimize yapacakları yardımları organize edip bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. Değerli hemşehrilerimizden esnaf ve iş adamlarımızdan meslek odalarından düzenlemiş olduğumuz bu yardım kampanyasına destek olmalarını bekliyoruz. Her evden bir battaniye, kışlık kıyafet ve gönlünden koptuğu kadar gıda talep ediyoruz' dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ