RENK Projesi ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen proje kapsamında, okullarında başarılı olan 500 lise öğrencisi Çanakkale'ye götürülecek.

Rize Valiliği tarafından yürütülen RENK Projesi ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen proje kapsamında Çanakkale’ye gidecek 500 öğrenci arasında yer alan 100 kişilik öğrenci kafilesi Çanakkale’ye uğurlandı. Rize Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine, Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Çanakkale programının RENK projesine renk kattığını belirten Vali Ersin Yazıcı, “Çanakkale’deki şehitlerin sayesinde bugün huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşıyoruz. Her zaman bunun bilincinde olmamız gerekir. Çanakkale kültür turlarına bugün itibariyle başlıyoruz. Çocuklarımız yol ile beraber 4 günlük bir seyahate çıkıyorlar. Bu süre içerisinde Çanakkale'yi bizzat yaşamak, hissetmek imkânına kavuşmuş olacaklar.4 hafta devam edecek olan kültür turlarımızla öğrencilerimiz Bursa ve Çanakkale illerini ziyaret edecekler.  Orada yaşanılanları ve atalarımızın orada hangi fedakârlıklarla savaştıklarını yerinde görecekler' diye konuştu.

Öğrencilerin Çanakkale’deki tarihi yerleri gezme imkânı bulacağını kaydeden Vali Yazıcı, 'İnşallah siz hem Çanakkale'yi görmüş olacaksınız, hem de geçmiş tarihimizle bağlantı kuracaksınız. Her birimizin Çanakkale bilinci ile yetişmesi, Çanakkale'de 1915'lerde neler olduğunun, bu Ülkenin nasıl kurulduğunun, Çanakkale'nin nasıl birlik beraberliğimizin simgesi bir yer olduğunun daha yakından görmesi ve hissetmesi büyük önem taşıyor.”dedi.

Konuşmaların ardından 100 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

02-03-04 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bursa ve Çanakkale gezisi sırasında Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli rol oynayan, Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Soğanlıdere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi, Namazgâh Tabyası, Meçhul Asker Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargıyeri ve Hastane Şehitliği, Anzak koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeleri, Ulu Cami, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri gibi tarihsel önemi olan mekânlar ziyaret edilecektir.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ