Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen 28 kişilik turizmci heyeti, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

Misafirlerine Rize ve turizm hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, Rize'nin yeni turizm alanlarından birinin de Orta Doğu'nun oluşturduğunu belirtti.

Arap Turizmciler ziyarette yaptıkları konuşmalarında, “Rize’den çok etkilendik. Dün Ovit ve Ayder’i ziyaret ettik.  Birçoğumuz Ovit Yaylası’nda ilk kez kar ile karşılaştık.  O yörenin havasından ve suyundan çok etkilendik. Ülkelerimize döndüğümüz zaman vatandaşlarımızı Rize’ye yönlendireceğiz. Buralara gelip, gezmelerini, görmelerini tavsiye edeceğiz. Bizler buraya gelmekten ve sizleri ziyaret etmekten çok mutlu olduk. Bizleri kabul ettiği için Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Ziyarette bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, “Öncelikle Çay’ın Başkenti Rize'mize hoş geldiniz diyorum.  Kültürel ve doğal güzelliklere sahip olan Rize, turizm açısından çok zengin bir potansiyele sahiptir. Yaylalarımız zengin bitki örtüsüne sahiptir. Kendine has flora çeşitliliği bu zenginliği oluşturur. İlimizdeki buzul gölleri turizm alanında çok önemli değerleri ve potansiyelleri barındırmaktadır. Bu boyutu ile baktığımızda Rize; doğal güzellikleriyle, tarihi zenginlikleriyle görmeye ve gezilmeye değer bir ildir. Rize’nin, turizm konusunda daha fazla turist alması anlamında,  yerel yönetimlerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu güzellikleri yerinde görüp, yaşamaları için herkesi Rize'ye davet ediyorum. Sizlerin buraya gelerek Rize ile ilgili bilgi sahibi olmanız oldukça önemli. Sonuç olarak burada güzel günler geçireceğiniz ve burada gördüklerinizle ülkenizdeki insanların buraya daha çok ilgi göstermesini sağlayacağınızı düşünüyoruz. Bu anlamda zaman ayırıp ilimizi ziyaret ettiğiniz için ve bizleri, valiliğimizi ziyaret ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum .'' dedi.

Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından Arap Turizmcilerin Rize ile ilgili kendisine yönelttikleri soruları cevapladı. Vali Yazıcı, misafirlerine Rize’yi tanıtıcı kitap ve dokümanlar verdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ