Pazar Belediye Kültür Salonu'nda yapılan İmam-Hatip Liseleri arası siyer bilgi yarışmasına Rize, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, İkizdere, Güneysu ve Kalkandere ilçelerinde okullarında birinci olan öğrenciler katıldı.

Yarışmada Hz. Peygamber'in hayatı ile ilgili toplam 20 soru soruldu.
Yarışmada jüri üyeliklerini Rize İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Nebi Gümüş ve öğretim görevlisi Nurettin Ödül yaptılar.

Salonda program öncesi İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Pazar İmam-Hatip Lisesi müdür yardımcısı Süleyman Gür, Kuranı Kerim'den bir bölüm okudu.

Yine Pazar İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan, kutlu doğum haftasıyla ilgili bir konuşmada bulundu.
Konuşmaların ardından ise yarışmaya geçildi. Yarışma sonunda 20 sorunun 19'una doğru cevap veren Çayeli İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ferhat Alkan birinciliği, 18 soruyu doğru cevaplayan Rize İmam-Hatip lisesinden Elif Taşkın ikinciliği ve İkizdere İmam-Hatip lisesinden Çetin Küçük 17 soruyu doğru cevaplayarak üçüncülüğü elde etti.
 

Yarışma sonucunda birinci olan öğrenciye bir televizyon ve 5 cumhuriyet altını, ikinciye 4 cumhuriyet altını, üçüncüye de 3 cumhuriyet altını verildi.

Dereceye giremeyen okulların öğrencilerine de çeşitli hediyeler verildi.


PAZAR53
Editör: HABER MERKEZİ