Rize'de, yürüyüş ve gösteri yapılacak yerlerin güzergahı, Rize Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 6. 22. ve 26. maddeleriyle bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi, toplantı yapılacak alanlar, gösteri yürüyüşü düzenlenecek güzergahlar ile afiş ve pankart asılacak yerleri belirleme görevini idareye verildiği belirtildi.

Rize il merkezinde gerçek kişiler, siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları vb. tarafından düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit edilen, 2017 yılına ait A planı ve B planı ile düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerini tanıtıcı afiş ve pankart asılacak yerler ilin coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı ile güvenlik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 10/02/2017 tarihli ve 1615 sayılı Valilik oluru ile belirlendiği kaydedilen açıklama da, 'Toplanma yeri olarak Rize Sahil Kültür Park önü toplanma yeri yanında bulunan Fuar Alanı belirlenmiştir. Yürüyüş güzergahı olarak ise Rize Sahil Kültür Park önü toplanma yerinden başlayıp, Rize Sahil Kültür Parkın yanında bulunan Fuar Alanının yan yolunu takiben Rize İtfaiye Müdürlüğü yanına kadar olan güzergah olarak belirlenmiştir. Yürüyüşün ardından gerçekleşecek olan toplanma yeri ise Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alan olarak belirlenmiştir. Dağılma bölgesi ise Toplantı yerinden, Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alanın sağ ve solundan çıkan yollar olarak belirlenmiştir' denildi.

Rize’de, yürüyüş ve gösteri yapılacak yerler belirlendi

Alternatif toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahı ise, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı toplanma alanı olarak belirlenirken, yürüyüş alanı ise toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergah olarak belirlenirken miting alanı olarak İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alan olarak belirlendi. Dağılma güzergahı ise toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezinin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yol olarak belirlendiği' kaydedildi.

Açıklama da ayrıca afiş ve pankart asılacak yerlerin de belirlendiği ifade edilerek, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri, Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen İlimiz merkezindeki yerler' afiş asılabilecek yerler olarak belirlendi.

Afiş ve Pankart Asılamayacak Yerler ise 'Kamuya ait binalar, eklentiler ve alanlar olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42.maddesinde belirtilen alanlar' olarak belirlendi.

 

Rize’de, yürüyüş ve gösteri yapılacak yerler belirlendi

Editör: HABER MERKEZİ