Rize Valisi Erdoğan Bektaş Milli eğitim ve çeşitli kurumlara verdiği talimat ile Rize”de ki tüm yurtlar mercek altına alındı.

Adana da meydana gelen yangında 12 öğrencinin yanarak ölmesinin ardından Rize valiliği Rize”de ki tüm yurtları mercek altına aldırdı.

     Adana”nın Aladağ ilçesinde kız öğrencilerin kaldığı yurtta yangın çıkması sonucu 11 öğrenci ve bir eğitmen feci şekilde yanarak hayatlarını kaybetmesinin ardından Rize valisi Erdoğan Bektaş çeşitli kurumlara verdiği talimat ile tüm yurtlar mercek altına alındı.

     Milli Eğitim ve çeşitli kurumlara verilen talimat gereği Rize”de müfettişler harekete geçti, bazı kuran kurslarında yangın merdiveni olmaması üzerine çalışma başlatan Rize valiliği kurallara uymayan tüm yurtların kapatılmasını istedi.

         Birçok kurs var

Eğitim kurumlarına ait bazı özel pansiyon ve yurtların kurallara uygun olmadığı bunun yanında köy ve bazı ilçelerde bulunan kuran kurslarının yangın merdivenleri olmadığı belirtildi. Rize Milli eğitim müdürlüğü oluşturduğu ekip ile kendilerine bağlı yurtlarda çalışma başlattı.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ