Rize’de bir ahşap ev firması, yaptıkları evlerin en dik yamaçlarda bile kurulabileceğini ispatlamak için beklide ülkenin en ilginç çalışma ofislerinden bir tanesini inşa ettiler.

Rize’de Kaçkar Gpour’a bağlı ahşap ev firması yaptıkları ahşap evlerin en dik yamaçlarda bile kurulabileceğini ispatlamak için çalışma ofislerini zeminden yaklaşık 15 metre yükseklikte ki sert bir yamaçta inşa ettiler. Yaklaşık 70 metre karelik çalışma ofisinin sadece 1 metrelik bir kısmı yamaca sabitlenirken kalan kısmı ise 15 metre aşağıdaki zemine sabitlendi. Çalışma ofisine çıkmak için ise 4 kat 40 basamak çıkmak gerekiyor.

Projenin mimarı olan İç Mimar Batu Aksoy, müşterilerine yaptıkları evlerin en sert yamaçlarda bile kurulabileceğini göstermek için çalışma ofislerini yamaca kurduklarını belirterek, “Bölgemiz dağlık bir coğrafyaya sahip. Bu nedenle yerleşim yerlerinin bir bölümü yamaçlarda kurulmak zorunda. Bu bizim bölgemiz için bir zaruret. Ahşap evler ise betonarme evlere kıyasla çok daha sağlıklı ve güvenli. Deprem ve heyelan gibi afetlere karşı çok daha sağlam ve dayanıklı. Yaptığımız binaların en sert yamaçlarda bile kurulabileceğini müşterilerimize göstermek için çalışma ofisimizi atölye sahamızdaki bir yamaçta oluşturuyoruz. Henüz tamamlanmadı” dedi.

İlginç çalışma ofisini inşa eden ahşap ev ustası Bilal Özcan ise yaptığı açıklamada, “Bu benim dede mesleği. Bizde bunu yaşatıyoruz. Bu evler beton evlerden çok daha sağlıklı ve güvenli. Deprem ve heyelanda kesinlikle yıkılmazlar. Tomruklar örgülü bir şekilde birbirine geçtiği için ev bir kutu şeklinde devrilir. Parçalanmaz ve içindekinin başına yıkılmaz. Aynı zamanda betona kıyasla çok daha hafif olduğu için en dik yamaçlarda bile kurulabilir. Kesinlikle çok güvenlidirler” dedi.

RİZE

RİZE

RİZE

Editör: HABER MERKEZİ