Yeşilay Derneği Rize Şubesi, Yeşilay Haftası dolayısıyla çocuk etkinlikleri kapsamında okullarda seminer vererek stant açtı. 

Rize Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda 'Bağımlılıkla Mücadele'de Temel Teknikler' konulu seminere konuşmacı olarak Yeşilay Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt katıldı.

Türüt, okulun konferans salonunda öğrencilere bağımlılıktan kurtulmanın yolları ve bağımlılığın önlenmesi konusunda bilgiler verdi.

Dünyada özellikle sigara kullanma yaşının 12'lerin altına indiğine dikkat çerken Türüt, 'Sigara üreticilerinin en büyük hedefi okul gençliği. Bu nedenle okulda önleyici tedbirler ve destek son derece önemli. Öğrenciler bu tür ortamlardan uzak tutulmalı. Öğretmenler ise öğrencileri için doğru model olmalı.' diye konuştu.

rizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(2).jpg

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Türüt, 'Sizin en büyük düşmanınız 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek size kötü alışkanlıklara çağıran kişidir. Bu tür tekliflere 'Hayır' diyerek oradan uzaklaşmayı ihmal etmeyin. Doğru arkadaş çevreleri ile doğru işlerde buluşun. Sizin geleceğiniz bu ülkenin geleceğidir.' şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Türüt, çağın hastalığı olan teknoloji bağımlılığına da dikkat çekerek, 'Teknolojiyi ihtiyacınız kadar kullanın. Siz onu yönetin onun sizi yönetmesine izin vermeyin. Hayatta her zaman ihtiyaçtan fazlası zarardır. Bu bilinçle hareket edin. ' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilay Derneği İl Şubesi, okul içerisinde stant açtı. Açılan standı ziyaret eden çocuklara Yeşilay'ın çeşitli hediyeleri ve broşür verildi.

rizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(3).jpgrizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(4).jpgrizede-yesilay-haftasi-etkinlikleri-(1).jpg

Muhittin Sandıkçı (AA)

Editör: HABER MERKEZİ