Rize İl Sağlık Müdürlüğü, öğrencilere 'Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı' eğitimi verdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bilişim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda öğrencilere yönelik 'Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı' konularında eğitim verildiği, okul bahçesinde Sağlık Yaşam Aracı eşliğinde teknolojinin zararları ve bağımlılık konularında bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, şunları kaydetti:

'Bilim ve teknoloji her geçen gün hayatı kolaylaştırdığı gibi teknoloji ve internet amacına uygun kullanılmadığı ve güvenlik önemleri yeterince alınmadığı durumlarda hem gençler hem de ebeveynleri olumsuz etkilenebilmektedir. Son yıllarda ülkemizde neredeyse her çocuğun internet kullanıcısı olduğu ve ailelerin çocuklar üzerinde kontrolünü giderek kaybettiğini göz önünde bulunduracak olursak, hem çocukların hem de ailelerin sanal ortamda güvenli olmadıklarını ve uzun süreli internet kullanımının bağımlılık geliştirebileceğini biliyoruz. Ülkemizde ve dünyada çok ciddi bir sağlık sorunu olan madde bağımlılığı kadar teknoloji ve internet bağımlılığı da günümüzde giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bizler de koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında her yıl eğitim ve seminer faaliyetleri düzenleyerek internet ve teknoloji bağımlılığı konusuna önem vermekteyiz.'

Etkinliğe, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Seçkin Karaoğlu, Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Salih Yıldırım ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ