Rize’de geçtiğimiz hafta etkili olan sel ve heyelanlar sonrası artan ishal vakaları üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, içme sularının kaynatılmadan içilmemesi uyarısında bulunmuştu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise gönül rahatlığı ile suyun içilebileceğini söyledi.

Rize’nin özellikle doğu bölümünde yer alan ilçelerinde etkili olan sel ve heyelanlarla birlikte il genelinde ishal vakalarında bir artış gözlenmişti. Artış üzerine Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yazılı basın açıklaması ile ishal vakalarındaki artışa içme sularının neden olabileceği ihtimali ile bir süre pet şişe sular tüketilmesi, musluk sularının ise kaynatılmadan içilmemesi uyarısında bulunmuştu. Tepe ayrıca kaynağı belli olmayan suların ise kesinlikle tüketilmemesi çağrısı yapmıştı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yaptığı yazılı basın açıklamasında, Tepe’nin tam aksine suların temiz olduğunu ve gönül rahatlığı ile musluklardan su içilebileceğini savundu. Kasap açıklamasında, “Andon içme suyu sağlıklı ve içme suyu standartları kalitesindedir. Halkımız musluklarından gönül rahatlığı ile su tüketebilir. Andon içme suyunun kalitesi, arıtma tesisinde 24 saat anlık olarak takip edilmektedir. Bu sonuçlar internet üzerinden de takip edilebilir” ifadelerini kullandı.

Andon İçme Suyu tesislerinde anlık analizler yapıldığı belirten Kasap, su depolarının durumu ile ilgili ise her hangi bir bilgi vermedi.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ