Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Sigarayı Bırakma Polikliniği' açıldı. Poliklinik ilk meyvelerini verirken sigarayı bırakan bir kişi, sigaraya harcadığı parayı bir öğrenciye burs olarak vereceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan 'Sigarayı Bırakma Polikliniği'ne sigara tiryakiliğinden kurtulmak isteyen ancak sigarayı bırakamayan vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Alo 171 hattından randevu alarak polikliniğe başvuran vatandaşların sayısında her geçen gün artış yaşanırken, polikliniğe başvuran vatandaşlar kanser dahil birçok öldürücü hastalığın en büyük tetikleyicisi sigara tiryakiliğinden kurtulmayı ümit ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ‘tedavi edilmesi gereken bir hastalık’ olan sigara tiryakiliğinden kurtulmak isteyen vatandaşlarımızın Alo 171 hattından randevu alarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan 'Sigarayı Bırakma Polikliniği'ne başvurmaları istendi.

rize’de-sigara-tiryakilerini-hayata-baglayan-poliklinigi-(4).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemizin nüfusu 80 milyon ve maalesef yaklaşık 17-18 milyon insanımız sigara içiyor. Bu çok büyük bir oran. Yaklaşık 3-4 ay önce hastanemiz bünyesinde 'Sigarayı Bırakma Polikliniği' açtık. Oldukça yüksek bir hasta potansiyelimiz var. Gerçekten insanlar sigaranın zararlarını geç dönemde yaşadıkları için olaya çok vakıf olamıyorlar. Polikliniğe başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Karadoğan, Sağlık Bakanlığının ücretsiz sigara bırakma tedavini başlatmasıyla vatandaşlarda yoğun bir sigara bırakma isteğinin tetiklendiğini belirterek, hizmete açılan 'Sigarayı Bırakma Polikliniği'nde her bir kişiye 20-25 dakika ayırmak gerektiğinden ve başvuruların yoğun olması nedeniyle randevulu sistemle çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Karadoğan, polikliniğe başvurmak isteyen vatandaşların ALO 171’i arayarak randevularını alabileceklerini de sözlerine ekledi.

rize’de-sigara-tiryakilerini-hayata-baglayan-poliklinigi-(3).jpg

50 yıldır sigara tiryakisi olan ve poliklinik hizmetinden faydalanarak sigarayı bırakan Yaşar Şanlıoğlu ise arkadaşlarının tek sigaradan bir şey olmaz teklifiyle başladığı sigarayı 50 yıl içtiğini kaydederek, geçirdiği göğüs rahatsızlığı sonrası doktor tavsiyesiyle sigarayı bırakma kararı aldığını söyledi. Şanlıoğlu, “sigarayı bırakma polikliniği”ne başvurarak buradaki tedavinin ardından sigarayı bıraktığını söyledi.

Şanlıoğlu, sigaraya harcadığı parayla bir öğrencinin eğitim bursunu karşılayacağını belirtti.

Olay53.com

Editör: HABER MERKEZİ