Rize'de Karadeniz Vakfının Organizatörlüğünde İpekyolu Eğitim Bilim Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale Zaferinin 100. Yılına ithafen “Kefensiz yatanlar Şuheda” isimli iki perdelik tiyatro oyunu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelendi.

“Kefensiz yatanlar Şuheda” isimli Tyatro Programına  Karadeniz Vakfı  Başkanı  Sn Ercan Aktepe, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn Mustafa Çelik,Rize TÜMSİAD Başkanı Sn Abdul Baki Fil,Kendirli Belediye Başkanı Sn Alaaddin Serdar,Rize Ak Parti Millet Vekili Adayı Sn Hikmet Ayar, Rize Özel Kalem Müdürü Sn Zekeriya TÜFEKÇİ,Rize Belediyesi Meclis Üyesi Sn  Sultan  Yılmaz,Rize Belediye Meclis Üyesi Sn Coşkun Yeğen Rizeli İşadamları,Sn Salih Serdar,Sn Yusuf Akgün,Sn Muhsin Peçe,Aziz  Avcı,Emin Diler,Rize Genç MÜSAİD Başkanı  Sn Ali OsmanMercan  ve diğer davetliler Tyatro parogramına katıldılar.Tyatro programına ilgi  yoğundu.İsmail Kahraman Kültür Merkezinin Bütün koltukları ve balkon koltukları doldu katılımcıların bir çoğu ilave sandalyelere oturararak tyatro programını izlediler.Tyatro bitiminde tyatro oyuncuları çocuklarla ve katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmış olan oyun, bilindik Çanakkale oyunlarının aksine, komedi ve dramı başarılı bir şekilde harmanlamasıyla yeni bir üslup şeklinde sahnelendi. Özellikle savaşın manevi cephesine vurgu yapılarak, Çanakkale Savaşı ile dirilmenin kapısı aralanmaya çalışılan oyun 11 kişilik ekip 2 perdeden oluşuyor. Sahne geçişleri, orijinal aksesuar ve dekorları, kullanılan efekt ve müzikleriyle çok farklı bir tiyatro oyunu olan “Kefensiz Yatanlar-Şüheda” Rize'de sahnelendi.

                                                                                 

Editör: HABER MERKEZİ