Çamlıhemşin ilçesi sakinleri, 1997 yılında alınan sitkararının hayatlarını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle, üzerinde ‘SİT’ yazan bir tabutu dereye attılar.
 
1997 yılında yapılmaya başlanılan Hidro Elektrik Santralini durdurmak için çevrecilerin başlattığı hukuk mücadelesi üzerine Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Fırtına Vadisi birinci derece sit alanı ilan edilmişti. Zamanla sit kararına rağmen ev ve işyerlerinde değişiklik yapanlar, yeni yapılanmaya gidenler ve mezar yeri kazanlar hakkında sit kanununa muhalefetten yasal işlem başlatılmış, yüzlerce kişi hakkında davalar açılmıştı. Sit kanuna muhalefetten 50 kişi de cezaevine girmişti.


 
Bölge sakinleri Fırtına Vadisi’nde alınan sit kararının yeniden düzenlenmesi için bugün birprotesto gösterisi düzenledi. Protesto gösterisinde fıkralara konu olacak anlar yaşandı. Protestocular ilk önce Fırtına Vadisi’nde toplanarak yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla Çamlıhemşin ilçesinde hareket ettiler. Burada üzerinde ‘SİT’ yazılı bir tabutla yürüyüşe geçen grup, aniden başlayan şiddetli yağmurla kaçmaya başladı. Omuzlarında ahşap ve ağır tabut kalan protestocular ise sığınacak yer bulmakta güçlük çekti. Daha sonra şiddetli yağmura rağmen ‘SİT’ yazılı tabut Çamlıhemşin Köprüsü üzerinden dereye fırlatıldı.


 

Editör: HABER MERKEZİ