HABER: MUSTAFA BAYRAK

 

Hemen her gün belli saatlerde tıkanan Menderes Bulvarı ve Atatürk Caddesi için Belediye çözüm üretmek yerine bu iki caddeyi kaderine terk etti. Ambulanslar hasta yetiştirmek için zor durumda bırakıldı.

Hemen her gün belli saatlerde aşırı trafik yüzünden tıkanan ve şehir merkezini kilitleyen Menderes Bulvarı ve Atatürk Caddesi için çözüm üretilemedi.

    Rize trafiğinin kilitlenmesine neden olan Cumhuriyet Meydanı Atatürk Caddesi girişi ile buna bağlı Menderes  Bulvarı Meteler kavşağı şehri adeta kilitlemekte. Defalarca toplanan ve çözüm arayışı için bir araya gelen Belediye, Emniyet ve çeşitli STK lar bu iki yer için henüz çözüm üretemedi.

    Belediyenin işine gelmiyor

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Caddesi girişi olan giriş ağzında araçların park etmesi ile birlikte burada yaşanan sıkışıklık bir türlü çözülemez hale geldi, Bir ara bariyerlerin konması trafiği biraz daha kilitlerken günün belli saatlerinde bu alanda yolun kenarına araçların çekmesine müsaade edilmesi trafiğin uzun zaman kilitlenmesine neden oluyor. Alternatiflerinin olmasına rağmen bir türlü karar alınmaması şehrin bu alan üzerinde kilitlenmesine neden oluyor.

    Menderes bulvarı dert bulvarı

Zaman zaman terminal kavşağından başlayan araç kuyruğu Meteler kavşağının hantal çalışması ile işkenceye dönüyor. Günün belli saatlerinde Menderes Bulvarında araçlar santim santim ilerlemekte, Meteler kavşağı önünde Belediye tarafından yolun orta göbeğinde Rize”yi temsil eden Kayık konması ve buranın yeşil alan ilan edilmesi ile araçlar bu kavşakta yığılmakta.  Çeşitli kez Belediyenin bunları kaldırması çeşitli kurumlardan istenmesine rağmen Belediye kaldırmamakta ısrar etmekte.

      Ambulanslar zor durumda

Şehir merkezinde tıkanan iki bölgeden gelecek olan Ambulanslar maalesef araç trafiğine takılmakta., Zaman zaman ağır hastalar taşıyan Ambulansların trafiğe takılması ile bazen hasta için 1 saniye bile önem taşırken maalesef Ambulans içinde sağlıkçılar hastaları hayata döndürmek için zorlanmakta. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ