Kalkandere Merkez Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayarak sınavda başarılı olan 15 öğrencinin icazet merasimi (17 Ekim 2010 Pazar) Merkez (Aşağı) Camiinde yapıldı.

 

Merasime İlçe Kaymakamı Nedim AKMEŞE, İlçe Müftüsü Murat MUTLU, Eski Müftülerimizden (İkizdere Müftüsü) Celal MALKOÇ, Eski Müftülerimizden (Dernekpazarı Müftüsü) Abdullah AKSOY, İyidere Müftüsü Muhammet KARA, Rize İl Vaizi Abdulkerim ÇELİK, Balıkesir eski emekli Müftüsü Hüseyin Hüsnü YILMAZ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan merasimin açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Murat MUTLU yaptı. Mutlu konuşmasında Kalkandere de 1’i kız, 7’si erkek olmak üzere toplam 8 tane Kur’an Kursu bulunduğunu ve bu Kursların eğitim kalitesinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. “Bu yıl Merkez Kur’an Kursumuzda 15 öğrencinin hafızlık sınavında başarılı olarak diploma almaya hak kazandığını belirten Mutlu, bugün de onların icazet merasimini tertip etmekteyiz. Onların yetişmesinde emeği geçen ana-babasına, hocalarına ve onlardan maddi desteğini esirgemeyen siz değerli vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Merasime katılan Merkez Kur’an Kursu öğreticilerinden Mekki ÇAMYAR, İkizdere Şimşirli Kur’an Kursu öğreticilerinden Resul AKÇA okudukları Kur’an-ı Kerimlerle; İstanbul Ümraniye Medine Camii müezzini Ahmet KAYACI ve ilâhi grubu okudukları Kaside ve İlâhilerle davetlilere eşsiz bir gün yaşattılar.

 

Merasime misafir olarak katılan İyidere, İkizdere, Dernekpazarı Müftüleri ve Rize İl Vaizi kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Günün mana ve ehemmiyetini belirten konuşmayı da Balıkesir eski emekli müftülerinden Hüseyin Hüsnü YILMAZ yaptı.

 

İlçe kaymakamı Nedim AKMEŞE’de “böyle bir organizasyona ilk defa katılıyorum. Bu hafızların yetişmesinde emeği geçen herkesi kutluyor,teşekkür ediyor ve hafızlarımızı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İcazet alan hafızların tekbirler eşliğinde camiye girmesiyle duygulu anlar yaşandı.

 

Kursun tarihçesini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Merkez Kur’an Kursu yöneticilerinden Zeki ÖZTÜRK kısa bir teşekkür konuşması yaparak, ilçe müftüsü Murat MUTLU’nun duasıyla program son buldu.

Merasim sonunda bütün misafirlere yemek ikram edildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ