Düzenlenen program çerçevesinde iyotlu tuz kullanımının yaygınlaştırılması, guatr hastalağının farkındalığının artırılması ve tedaviye yönlendirilmesi amacıyla 8000 kişi taramadan geçirildi. Süpheli hastalara  biyopsi, ultrasyon uygulandı. Tespit edilen vakalar ayrıntılı teşhis ve tedavi için Çayeli Devlet Hastanesi ve Fındıklı Bölge Guatr Aratışma ve Tedavi Merkezine muracaat etmeleri için randövü verildi.

İlgili merkezlerde yapılan kontröllerde ameliyat olması gereken hastaların Perşembe günü Çayeli’inde, Cumartesi günü Fındıklı ilçesinde ameliyyat edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca hastalıkla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için, halkın görebileceği yerlerde 10 adet büyük bez afiş, 200 adet poster asıldı. Ayrıca Türkiye Ana Çocuk Sağlığı Vakfı Başkanı Hasan Acar tarafından Çay TV ve Gelişim TV’de 1’er saatlik programlar yapıldı.

Rize Valisi Kasım Esen konu ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek için Çayeli Devlet Hastanesini ziyaret etti. Burada Vali Esen, Heyet Başkanı Ankara Büyükşehir Belediyesi Hastanesi Doktorlarından Hasan Acar basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 

 

 
Editör: HABER MERKEZİ