İkizdere ilçesinde önceki gece meydana gelen kazada dereye uçan bu araçta mahsur kalan 2 kişi kurtarılırken derede sürüklenen Soner Kablan ise özel sektöre ait Cevizlik HES Su alma havuzu ızgarasına takılarak hayatını kaybetti.

 İkizdere de dün gece saat 22.00 sularında meydana geldi. Trabzon’un Yomra ilçesinden İkizdere ilçesine gitmekte olan İsmail Hakkı İskender (33) yönetimindeki 48 KB 335 plakalı kamyonet İkizdere ilçesine 2 km. uzaklıktan İkizdere Deresi’ne uçtu. Araç içerisindeki 3 kişiyle birlikte karların erimesiyle azgınlaşan derenin sularına kapılarak 300 metre kadar sürüklenerek derenin karşı tarafındaki bir kayaya takılarak durdu. Sürücü İsmail Hakkı İskender ile Mehmet Atasoy (23) İkizdere Emniyet, Rize AFAD ve RİKE arama kurtarma ekiplerinin düzenlediği operasyon ile yaralı olarak bulundukları aracın içerisinden çıkartılarak ilkel bir teleferikle karayoluna taşınarak Ambülânsla Rize Devlet Hastanesine gönderildi.



Araç içinden çıkarak derede sürüklenen Soner Kalban(29) ise kaza yerinden yaklaşık 500 metre aşağıda bulunan Cevizlik  HES’e ait su toplama havuzunun ızgarasına takılmış olarak bulundu. Hayatını kaybeden Kalban, RİKE arama kurtarma ekiplerinin düzenlediği çalışma ile yaklaşık 8 metrelik derinlikten çıkartıldı. Kablan’ın cesedi savcı incelemesi için olay yerinde bekletildi.



Editör: HABER MERKEZİ