Adana Kozan’daki skandalın ardından, Rize’de de başörtüsüne çirkin bir saldırı yapıldı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde erkekler olmayacak denilerek, İHL öğrencisi Emine Elif Azder’in başı zorla açtırıldı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Meme Kanseri” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Emine Elif Azder’in başını zorla açtılar. Rize’nin Kalkandere ilçesinde yaşayan Elif Azder, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasına katıldı. Kalkandere İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Azder, katıldığı yarışmada birinci oldu. Ödülünü almak için gittiği Rize Valiliği’nde düzenlenen ödül töreninde başı zorla açtırılan Azder, yaşadığı kabusu gazetemize anlattı.

ZORLA BAŞÖRTÜMÜZ ÇIKARTILDI; SALONA ERKEKLER ALINDI

Kompozisyon yarışmasında kazandığı ödülü almak için, Kalkandere’den Rize’ye gitmeye karar veren Azder, önce babasından izin aldığını daha sonra öğretmenlerine danıştığını söyledi. Başörtüsünün çıkartılmaması noktasında babasından tembih aldığını belirten Azder, Okul Müdürü Kazım Kayabaşaran, ve Edebiyat öğretmeni Satiye Karakeleş’ten kendisine salonda sadece bayanların olacağı söylendiğini belirtti. Rize’ye gittiklerinde bambaşka bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Azder, salondaki görevlilerin kendilerine başörtülerini çıkartmaları için baskı yaptıklarını söyledi. Salonda erkek olmayacağı söylendiği için yapılan baskı sonucu başörtülerini çıkarttıklarını belirten Azder, kompozisyonunu okumak için kürsüye çıktığında içeri erkeklerin alındığını ve bir an da fotoğraflarının çekildiğini söyledi. Azder, gazetelerde başörtüsüz fotoğrafını görünce yıkıldığını söyledi.



OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN KANDIRILDIK

Baba Mustafa Azder de olayı doğrulayarak “Okula gittiğimde Okul Müdürü Kazım Kayabaşaran ve Edebiyat öğretmeni Satiye Karakeleş öğretmenler, bana ödül töreninde sadece bayanlar olacağını söyledi. Ben de onlara güvenerek kızımı, sadece bayanlar olacağı için Rize’ye yolladım.” dedi. Sadece kendi kızının değil 8 kız öğrencinin de başının zorla açtırıldığını ifade eden Mustafa Azder, yaşanan olaydan son derece üzüntü duyduklarını söyledi. Kızının başı açık fotoğraflarını görünce şok olduğunu belirten baba Mustafa Azder, kandırıldıklarını, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

haber7

Editör: HABER MERKEZİ