Rize'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, 4 bin 793 ilköğretim okulu öğrencisi ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek. Tarama, bugün üç diş doktoru tarafından merkezde bulunan Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda uygulanmaya başlandı. Taramayı gerçekleştiren diş doktorları, ağzında fazla çürük bulunan öğrencilere, kısa süre içerisinde tedavi olmaları gerektiği uyarısında bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, taramanın bugün başladığını belirterek, ''İlimizde bulunan ilköğretim okullarındaki öğrencilerimize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli diş doktorlarımız tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak. 3 doktor arkadaşımız 15 gün boyunca 4 bin 793 öğrencinin muayenesini gerçekleştirecek. Diş fırçası kullanımını anlatacak. Anaokulu öğretmenlerimizi ağız ve diş sağlığının önemini anlatarak o yaştaki çocukların öğretmenleri tarafından dış fırçalamaya teşvikini amaçlıyoruz.'' dedi.

Acil müdahale yapılması gereken öğrencilerin takip edileceğini ve ailesi ile irtibat kurularak tedavisinin bir an önce yapılmasını sağlayacaklarını kaydeden Sağlık Müdürü Diren, 'Gerekirse müdürlük olarak biz elimizden geleni yapacağız. Tarama sonucu ortaya çıkacak rapor bize Rize'de ilköğretim çağındaki öğrencilerin ne oranda dış fırçalama alışkanlığı olduğunu da ortaya koyacak.'' dedi.

Şubat ayı sonunda tamamlanacağı belirtilen taramanın sonuçlarının, hazırlanan raporla Sağlık Müdürlüğü'ne sunulacağı öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ