Uzun bir tadilat döneminin ardından Kültür Merkezinin yeniden faaliyetlerine başlaması sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu geçtiğimiz ay Devlet Tiyatrolarının turne programlarının Aralık ayı itibarıyla yeniden başlatılacağını bildirmişti.

Devlet Tiyatrolarının üç yıldır başlattığı uygulama ile devlet tiyatrosu bulunmayan kentlere turne programları düzenleniyor. Rize’deki tek salonun bulunduğu İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin 1,5 yıl süren tadilatı nedeniyle bu süre içerisinde Devlet Tiyatrolarının turne programlarından çıkarılan Rize, yeniden tiyatrolu günlere kavuşmanın heyecanını yaşıyor.
Rize İ.Kahraman Kültür Merkezi, uzun aradan sonra 9 Aralık 2014 Salı akşamı Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ‘Rulet’ adlı oyunuyla yeniden ‘Perde’ diyecek.
Kosta Kortidis’in yazdığı, Nesimi Kaygusuz’un yönetmenliğini yaptığı oyunda M. Ceyhun Gen, Yavuz Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner rol alıyor. Oyun; 1943 yılının Mart ayında Stalingrad’ın doğu bölgesinde Rus kontrolünde bulunan ve Alman savaş esirlerinin bulunduğu küçük bir tutuk evinde geçiyor. Alman hücum kıtaları bu sıralarda Stalingrad dolaylarından Berlin’e doğru çekilmeyi sürdürmektedir…
Editör: HABER MERKEZİ