Ülke genelinde eş zamanlı yapılan sigara ve alkol kaçakçılığı operasyonu kapsamında Rize’de 21 işyerine operasyon düzenlendi. 1 ruhsatsız tabanca ile çeşitli kaçak ürünlere el konulurken, 7 kişiye adli işlem yapıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin ülke genelinde eş zamanlı yapılan sigara ve alkol kaçakçılığı operasyonu kapsamında Rize Merkez ve İlçelerinde kaçak sigara, alkol ve tütün satışının önüne geçebilmek için il merkezi ve ilçelerde belirlenen 21 iş yerine eş zamanlı olarak yapılan aramalarda; çeşitli markalarda toplam 102 şişe kaçak içki, 21 adet 0.5 litrelik pet şişe içerisine doldurulmuş satışa hazır halde kaçak içki, çeşitli markalarda 160 paket kaçak sigara, 27,800 gr kıyılmış açık tütün, 3000 adet içi kıyılmış tütün ile doldurulmuş paketlenerek satışa hazır hale getirilmiş makaron sigara ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, iş yerlerinde suç unsuru ele geçirilen şahıslardan toplamda 7 kişiye adli işlem yapıldığı kaydedilerek, Rize genelinde kaçak içki ve sigara satışının önlenmesi amacıyla çalışmaların azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

rizede-sigara-ve-alkol-kacakciligi-operasyonu.jpg

Editör: HABER MERKEZİ