Rize’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi ve ilk ders zili Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından çalındı.

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler ve öğretmenler, 14 Haziran 2019 Cuma gününe kadar sürecek olan yeni Eğitim-Öğretim yılı maratonuna Rize’de düzenlenen törenle başladı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlanan programa daha sonra Kurtuluş İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Burada düzenlenen programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, daire müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından başlayan programda İlköğretim Haftası´nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra okulun 5. sınıf öğrencisi Sudenaz Daral, okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencisi Ömer Tuğra Kataş’a ´Hoş Geldiniz´ diyerek çiçek verdi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşamakta olduklarını belirterek, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılı bir yıl diledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, 'Yeni bir eğitim öğretim döneminde, geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının ilk ders zili Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından çalındı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ